İçimizdeki Hollandalılar

HOLLANDA savaş halindeki ülkeler arasında dahi yaşanmayacak bir rezalete imza attı. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanımız Fatma Betül Sayan Kaya, Rotterdam Konsolosluğumuza 30 metre kala durduruldu, Türkiye Cumhuriyeti toprağı olan...

HOLLANDA savaş halindeki ülkeler arasında dahi yaşanmayacak bir rezalete imza attı. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanımız Fatma Betül Sayan Kaya, Rotterdam Konsolosluğumuza 30 metre kala durduruldu, Türkiye Cumhuriyeti toprağı olan konsolosluk binasına girmesine izin verilmediği gibi ‘kaba ve sert’ bir muameleye maruz kaldı.
Türkiye Cumhuriyeti Bakanı polis eskortluğunda Almanya sınırına kadar getirilirken, 1.5 saat polis merkezinde tutuldu. Konsolosumuzun ve Bakan’ın yakın çalışma ekibinin gözaltına alınıp, konsolosluk binamızın önünde bekleyen vatandaşlarımıza atlı polisler ve köpeklerle müdahale edilmesi ise rezaletin zirve yapmasına neden oldu.
SİYASİ REENKARNASYON

Hollanda’da Aile Bakanımızın şahsında Türkiye Cumhuriyeti’ne karşı sergilenen tavrı skandal, rezalet, çirkinlik gibi ifadelerle izah etmek mümkün değil. Enerji Bakanı Berat Albayrak’ın belirttiği gibi bir ‘utanç gecesiydi’. Gün gelecek Hollanda’nın kaba ve ırkçı muameleye maruz bıraktığı Fatma Betül Sayan Kaya’yı çiçekler takdim ederek ülkesine davet edip, resmi törenle karşılamak isteyecek. Ama ne yapılırsa yapılsın bu ayıp silinemez. Rotterdam’da adı Hollanda, soyadı Hitler olan bir rezalet yaşandı. Bunda elbette ki çarşamba günü yapılacak olan seçimlerin payı var... Bunda elbette ki Avrupa’da seçim dönemine girilmesinin etkisi var. Avrupa’da yükselen milliyetçilik, İslamofobi ve yabancı düşmanlığı üzerinden prim sağlamaya çalışıyor. Özelde ise Türkiye ve Erdoğan düşmanlığının payı büyük. Türkiye’ye yakın coğrafyada Erdoğan’a dost olmak seçim kazanma nedeniydi, Avrupa’da ise Erdoğan nefreti üzerinden seçim kazanmaya çalışıyorlar. 2. Dünya Savaşı öncesindeki ırkçı ve faşist ruh Avrupa siyasetinde dolaşıyor. Reenkarnasyona inanmam ama Avrupa’da siyasi bir reenkarnasyon yaşanıyor. Irkçı ve faşist liderlerin her biri günümüzün bir Hitler’i ve Mussolini’si olarak doğuyor. Bugün Türkiye’nin sorunu olarak görülen bu durumun kısa bir süre sonra insanlığın sorunu olduğu anlaşılacak.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Erdoğan: ‘Bayrak değişimi yaşanacak’ 19 Nisan 2024 | 6.454 Okunma Erdoğan seçimle ilgili teşhisi yaptı sıra tedavide 18 Nisan 2024 | 2.142 Okunma Erdoğan ne mesajlar verecek Değişim başarılacak mı 17 Nisan 2024 | 1.850 Okunma İsrail ne yapacak... Savaş riski ortadan kalktı mı 16 Nisan 2024 | 833 Okunma Erdoğan AK Parti’de beklenen değişimi gerçekleştirecek mi 15 Nisan 2024 | 3.484 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar