İbre ortak adaydan çoklu adaya mı döndü

Hürriyet Gazetesi Yazarı Abdulkadir Selvi'nin bugünkü (09.11.2022)''İbre ortak adaydan çoklu adaya mı döndü'' başlıklı yazısı.

Kılıçdaroğlu’nun son dönemdeki çıkışlarını anlayan varsa beri gelsin.

Ekonominin bu denli gündemde olduğu bir sırada 6’lı masanın nelerle uğraştığını izah edebilecek biri varsa ortaya çıksın.

Durumları tam da İstanbul fethedilirken meleklerin cinsiyetini tartışanlara benziyor. Ali Babacan’ın, “Yazılacak metinlerde kullanılacak punto, font, satır aralığı ve marjları belirledikleri” yönündeki açıklamasını nereye oturtmak gerekiyor?

6’lı masa şimdiye kadar 7 kez toplandı. 14 Kasım’da 8’inci toplantıyı yapacaklar. Yapa yapa yazılacak metinlerin puntosunu belirlemeyi başarmışlar. 2023 seçimlerine kadar da satır aralıklarını düzenlerlerse Türkiye’nin bütün sorunlarına çare üretmiş olurlar. Bunlar iktidar olsalar, uluslararası bir kriz karşısında herhalde punto, font ve satır aralığını hazırlayalım derken atı alan Üsküdar’ı geçer.

Belirledikleri punto ile enflasyona, font ile hayat pahalılığına, satır aralığı ile kalkınmaya çare olurlar.

Bunlar hangi gezegende yaşıyorlar, anlayan var mı? Bu kafayla giderlerse Erdoğan seçimlerde bunların hepsini sandığa gömer.

ÇOKLU ADAY

Bu arada artık takip etmekte zorlandığımız bir nokta var. 6’lı masada ibre bir ortak adaya dönüyor, bir ortak aday fikrinden uzaklaşılıyor.

1) Kılıçdaroğlu ortak adaylık konusunda bastırıyor ama bir türlü Akşener’in desteğini sağlayamıyor.

2) Kılıçdaroğlu’nun başörtüsü konusundaki çıkışı, bir iletişim felaketi olan ABD ve İngiltere gezileri, cumhurbaşkanı seçilme şansını zayıflatıyor.

3) “Kazanacak aday” formülünü ortaya atan Meral Akşener ise cumhurbaşkanı adayı arayışını sürdürüyor.

4) Kılıçdaroğlu’nun bu performansı, ortak aday formülünü zayıflatırken çoklu aday modelini güçlendiriyor.

5) İYİ Parti Kılıçdaroğlu’nun adaylığına sıcak bakmıyor. Çünkü Kılıçdaroğlu’nun seçimleri kazanamayacağı düşünülüyor. Akşener’in gönlünde Mansur Yavaş yatıyor. Akşener’in Mansur Yavaş’a, “Aday olursanız destekleriz” dediğini yalanlamadı.

6) Akşener İYİ Parti il başkanlarının Mansur Yavaş aday olsun önerisi karşısında, “Ne yapayım... Kolundan tutup aday mı göstereyim?” diye sitem etmişti.

7) 6’lı masa ortak aday göstermediği takdirde Kılıçdaroğlu’nun geri adım atmayacağı ve CHP adayı olarak çıkacağı söyleniyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Erdoğan seçimle ilgili teşhisi yaptı sıra tedavide 18 Nisan 2024 | 1.398 Okunma Erdoğan ne mesajlar verecek Değişim başarılacak mı 17 Nisan 2024 | 1.814 Okunma İsrail ne yapacak... Savaş riski ortadan kalktı mı 16 Nisan 2024 | 823 Okunma Erdoğan AK Parti’de beklenen değişimi gerçekleştirecek mi 15 Nisan 2024 | 3.473 Okunma Yeni siyasi denge ve Erdoğan-Özgür Özel ilişkisi 12 Nisan 2024 | 735 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar