H.K.G. davası öne çekildi tutuklama istendi

Hürriyet Gazetesi Yazarı Abdulkadir Selvi'nin bugünkü (14.12.2022)''H.K.G. davası öne çekildi tutuklama istendi'' başlıklı yazısı.

Kamuoyunu ayağa kaldıran H.K.G. ile ilgili duruşmanın 22 Mayıs 2023 tarihine verilmesi tepkiye neden olmuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan da kabine toplantısından sonra yaptığı açıklamada istismar iddialarını tam bir facia olarak nitelendirmiş ve “Davayla ilgili ilk duruşmanın yakında yapılması bekleniyor” demişti.

AİLE BAKANLIĞI BAŞVURUDA BULUNDU

Aile Bakanlığı ile Adalet Bakanlığı’nın çabaları sonucunda dava 30 Ocak 2023 tarihine çekildi. 30 Ocak günü H.K.G.’nin babası Yusuf Ziya Gümüşel, annesi Fatma Gümüşel ve sanık Kadir İstekli hâkim karşısına çıkacak.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile eşi Emine Hanım başından itibaren bu davanın takipçisi. Daha kabine toplantısı başlamadan önce 12 Aralık Pazartesi günü sabah saatlerinde Aile Bakanlığı H.K.G. ile ilgili davanın öne çekilmesi ve sanık Kadir İstekli’nin tutuklanması talebiyle İstanbul Anadolu 2. Ağır Ceza Mahkemesi’ne başvuruda bulunuyor.

KATALOG SUÇ

Aile Bakanlığı’nın başvurusunda H.K.G. ile ilgili dosyanın incelendiği iddianamede yer alan suçun, CMK’nın 100. Madde’si kapsamında düzenlenen, “Katalog suç” kapsamına girdiği belirtiliyor.

BAKANLIĞIN ÜÇ TALEBİ VAR

Bakanlığın başvurusunda, üç nokta üzerinde duruluyor.

1- H.K.G. ile ilgili dava, sistematik cinsel istismar olması nedeniyle CMK’nın 100. Madde’sine göre “Katalog Suç” kapsamında kabul ediliyor. Bu nedenle sanık Kadir İstekli hakkında verilen adli kontrol şartı yetersiz görülerek tutuklanması talep ediliyor.

2- Davayla ilgili kamuoyunda oluşan infial nedeniyle sanık Kadir İstekli’nin kaçma şüphesi uyandığı için tutuklanması isteniyor.

3- Olayın kamuoyunda yoğun olarak tartışılması nedeniyle H.K.G. açısından bir güvenlik ve gizliliğin ihlali sorunu oluştuğu belirtiliyor. Sanık Kadir İstekli’nin mağdureye zarar vermesinin de söz konusu olabileceği gerekçesiyle tutuklanması talep ediliyor.

Aile Bakanlığı’nın başvurusunda,

1- Duruşmanın yakın bir tarihe çekilmesi...

2- Sanığın tutuklanması...

3- H.K.G.’nin ve çocuğun daha fazla mağdur olmaması için gizlilik talep ediliyor.

Aile Bakanlığı ve H.K.G.’nin avukatının başvurusu üzerine 22 Mayıs’ta görülecek olan dava 30 Ocak tarihine çekildi.

Böylece davada yeni bir sürece girildi.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Erdoğan’ın ABD gezisi iptal edildi mi 24 Nisan 2024 | 3.812 Okunma Irak’la tarihi dönüm noktası 23 Nisan 2024 | 489 Okunma Erdoğan’ın Irak ziyaretinin kodları 22 Nisan 2024 | 2.190 Okunma Erdoğan: ‘Bayrak değişimi yaşanacak’ 19 Nisan 2024 | 7.821 Okunma Erdoğan seçimle ilgili teşhisi yaptı sıra tedavide 18 Nisan 2024 | 2.166 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar