Hilmi Başkan Ferrero savaşını kazandı

Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi bu hafta 'Hilmi Başkan Ferrero savaşını kazandı' başlıklı yazısını kaleme aldı.

ORDU Büyükşehir Belediye Başkanı Hilmi Güler, fındığı düşük fiyattan alıp, fındık üreticisini zarara uğrattığı gerekçesiyse İtalyan Ferrero firmasına karşı savaş başlatmıştı.

Başkan Hilmi Güler’in bu mücadelesini 22 Ağustos 2022 tarihli Hürriyet’te “Ordu belediye Başkanı Hilmi Güler: Fındık için savaşacağım” diye manşetten duyurmuştuk. Karadeniz’deki fındık üreticisini sevindirecek bir gelişme yaşandı. Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Hilmi Güler, Ferrero firmasına karşı verdiği mücadeleyi kazandı. 

FİYATLARI DÜŞÜRDÜ

Ferrero hakkında 2022 tarihinde soruşturma açan Rekabet Kurulu firmanın alım gücünü kullanarak fındık alım fiyatlarının düşmesine neden olduğu sonucuna vardı. Ferrero firması Rekabet Kurulu’na Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklanan fındık taban fiyatının altında alım yapmayacağı yönünde taahhütte bulundu. 

İtalyan firma bunu kamuoyuna açıklayacak. Ferrero firması Nutella, Kinder, Ferrero, Rocher ve Raffaello ürünlerinin üreticisi. 

SAVAŞACAĞIM DEMİŞTİ

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Hilmi Güler, Ordu’nun fındığı için savaşacağını belirterek, “Fındığı birkaç spekülatörün insafına bırakamayız. Buna yeni bir boyut kazandıracak çalışmalar içindeyiz” demişti. 

SÖZÜNÜ TUTTU

Bu aslında sadece Ordu için değil Karadeniz’deki tüm fındık üreticileri için verilen bir savaştı. Hilmi Güler sözünü tutup, Ferrero firmasının rekabet koşullarını ihlal ettiği ve düşük fiyatla alım yaparak fındık üreticisini zarara uğrattığı gerekçesiyle Rekabet Kurulu’na şikâyette bulunmuştu.

ÇEAŞ VE KEPEZ MÜCADELESİ

Enerji Bakanlığı döneminde Uzan’lara karşı Kepez ve ÇEAŞ soruşturmalarını açan Hilmi Güler, İtalyan Ferrero firmasının üreticinin elinden fındığı düşük fiyatla almanın önüne geçmek için farklı bir yöntem kullanmış. Ordu Büyükşehir Belediyesi, bünyesinde bulunan Tarım Şirketi üzerinden fındık üretimi yapıyor. Ordu Büyükşehir Belediyesi ile birlikte fındık üreticisi bazı firmalar, Ferrero firmasının alım gücünü kötüye kullanarak fındık fiyatlarının düşmesine neden olduğu iddiasıyla Rekabet Kurulu’na başvuruda bulundu.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Erdoğan-Özel görüşmesi İmamoğlu’nu rahatsız etti 01 Mayıs 2024 | 937 Okunma Erdoğan: ‘50 artı 1 sistemi değişmeli’ 30 Nisan 2024 | 6.643 Okunma Erdoğan, Özel ve Dervişoğlu’ndan beklentiler 29 Nisan 2024 | 1.241 Okunma Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi konuşulacak mı 26 Nisan 2024 | 4.655 Okunma Erdoğan ile Özel ne konuştular 25 Nisan 2024 | 3.671 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar