HDP milletvekili siyasi ilticaya hazırlanıyor

Hürriyet Gazetesi Yazarı Abdulkadir Selvi'nin bugünkü (04.04.2022)''HDP milletvekili siyasi ilticaya hazırlanıyor'' başlıklı yazısı.

HDP Diyarbakır Milletvekili Semra Güzel’in PKK kampında “Koçero” kod adlı terörist Volkan Bora birlikte silahlı fotoğraflarının çıkması üzerine Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hakkında soruşturma başlatılmış, Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından da dokunulmazlığı kaldırılmıştı.

Hakkında yakalama kararı çıkarılan Semra Güzel’in yurtdışına kaçtığını yazmıştım. Semra Güzel’in 0536... no’lu cep telefonundan ise GSM hattından otomatik olarak “Aradığınız numaraya ulaşılamıyor” yanıtı alınıyor.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ da, “Şu anda Ankara Cumhuriyet Başsavcılığımız 23 Mart’ta yakalama kararı çıkardı. Ve kolluk da bunlarla alakalı gerekli arama ve taramayı yaptı. Ama bilinen adreslerinde Semra Güzel’e ulaşılamadı. Şu anda nerede olduğuna dair de elimizde kesin ve resmi bir veri yok. Yurtiçinde mi yoksa yurtdışına çıktı mı; buna dair kayıtlar incelendiğinde resmi kanallardan yurtdışına bir çıkış da gözükmüyor” demişti.

En son Diyarbakır’da görülen Semra Güzel’in yasadışı yollardan yurtdışına çıktığı tahmin ediliyor.

ŞİMDİ NEREDE

Semra Güzel’in yurtdışına kaçtığı ortaya çıktıktan sonra şimdi hangi ülkede olduğu tartışma konusu oldu. Almanya’da olduğu yönünde değerlendirmeler yapıldı. Ancak bu haberler güvenlik kaynakları tarafından doğrulanmadı.

Yasadışı yollardan Kuzey Irak’a geçen Semra Güzel’in halen bölgedeki PKK kamplarında olduğu söyleniyor. Semra Güzel’in bir yandan da PKK’nın Avrupa kolu aracılığıyla siyasi iltica başvurusunda bulunmaya hazırlandığı ifade ediliyor.

Meclis tarafından dokunulmazlığı kaldırılsa da milletvekilliği sıfatı devam eden Semra Güzel’in, kendisini siyasi mülteci olarak kabul eden bir Avrupa ülkesine geçmeye çalıştığı söyleniyor.

DEP’LİLERİN YOLUNDA

90’lı yıllarda da haklarında dava açılan DEP’lilerden Yaşar Kaya, Zübeyir Aydar, Remzi Kartal gibi isimler yurtdışına kaçarak bazı Avrupa ülkelerinden siyasi iltica talebinde bulunmuşlardı. DEP’lilerin bir kısmı halen siyasi iltica talebi kabul edilen ülkelerde faaliyetlerini sürdürüyor, az bir kısmı ise Türkiye’ye dönüş yaptı.

Semra Güzel’in de aynı yolu kullanarak Avrupa ülkelerine siyasi iltica başvurusunda bulunmaya hazırlandığı öğrenildi.

AKŞENER İLE İMAMOĞLU ANLAŞTI

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Erdoğan seçimle ilgili teşhisi yaptı sıra tedavide 18 Nisan 2024 | 2.107 Okunma Erdoğan ne mesajlar verecek Değişim başarılacak mı 17 Nisan 2024 | 1.828 Okunma İsrail ne yapacak... Savaş riski ortadan kalktı mı 16 Nisan 2024 | 832 Okunma Erdoğan AK Parti’de beklenen değişimi gerçekleştirecek mi 15 Nisan 2024 | 3.483 Okunma Yeni siyasi denge ve Erdoğan-Özgür Özel ilişkisi 12 Nisan 2024 | 740 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar