Hamas, MOSSAD ve CIA tuzağına mı düştü

Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi bu hafta 'Hamas, MOSSAD ve CIA tuzağına mı düştü' başlıklı yazısını kaleme aldı.

Mısır istihbaratının Hamas saldırısı konusunda 3 gün önceden İsrail’i uyardığı ABD tarafından doğrulandı.

Bu gelişme ‘Hamas saldırısı ABD ve İsrail’in bir planı mıydı? Mossad ve CIA, Hamas’ı tuzağa mı düşürdü’ sorularının sorulmasına yol açtı.

Saldırının ardından Netanyahu’nun, “Ortadoğu’yu değiştireceğiz” demesi, Biden’ın savaş kabinesini toplayıp, İsrail’e koşulsuz desteğini açıklaması, İsrail ve ABD, saldırı sonrasına hazır mıydı kuşkusunu beraberinde getirdi.

Hamas’ın 7 Ekim’deki saldırısını önceden istihbarat alamadığı için MOSSAD ve Hamas’ın fırlattığı roketleri önleyemediği için Demir Kubbe eleştirilerin odağında yer almıştı.

11 EYLÜL VE PEARL HARBOR

Hamas saldırılarını Pearl Harbor baskınına ve ikiz kulelerin vurulduğu 11 Eylül’e benzetenler olmuştu. Her iki olayın iki ortak özelliği vardı.

Biri, istihbarat servislerinin uyuması ve bu saldırılarının sonucunun dünyanın kaderini değiştirmesi.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Erdoğan: En kısa sürede CHP Genel Merkezi’ni ziyaret etmek istiyorum 03 Mayıs 2024 | 1.160 Okunma Erdoğan-Özel görüşmesine damga vuracak Kavala dosyası 02 Mayıs 2024 | 2.101 Okunma Erdoğan-Özel görüşmesi İmamoğlu’nu rahatsız etti 01 Mayıs 2024 | 1.110 Okunma Erdoğan: ‘50 artı 1 sistemi değişmeli’ 30 Nisan 2024 | 6.672 Okunma Erdoğan, Özel ve Dervişoğlu’ndan beklentiler 29 Nisan 2024 | 1.244 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar