Gülen’e idamı getirecek formül

CUMHURBAŞKANI Erdoğan'ın başkanlığında yapılan Bakanlar Kurulu toplantısında idam konusu gündeme geliyor. Cumhurbaşkanı, bakanların yüzüne bakıp, “Peki, benim 241 şehidim ne...


CUMHURBAŞKANI Erdoğan'ın başkanlığında yapılan Bakanlar Kurulu toplantısında idam konusu gündeme geliyor.

Cumhurbaşkanı, bakanların yüzüne bakıp, “Peki, benim 241 şehidim ne olacak?” diye soruyor. Ardından ekliyor, “Onları öldürenler hesabını vermeyecek mi?”

İdam cezasını kaldıran düzenleme 2004 tarihinde AK Parti tarafından yapılmıştı. Cumhurbaşkanı’nın başkanlığında yapılan Bakanlar Kurulu toplantısında idam konusu masaya yatırılıyor. AB müktesebatı, Türkiye’nin kaldırdığı 13 No’lu protokol ve Anayasa’nın 90’ıncı maddesi gündeme getiriliyor. İdamın referanduma götürülmesinin sakıncaları üzerinde duruluyor.

İdamın geri getirilmesi Cumhurbaşkanı tarafından gündeme getirilmiş, Erdoğan“Meclis idam cezasını getirirse onaylarım” demişti. Başbakan Binali Yıldırım ise idam konusunda daha serinkanlı bir yaklaşım sergilemişti. “İdam Meclis’e gelmeyecek, böylece Cumhurbaşkanı da Meclis’ten çıkmadığı için onaylama mecburiyeti ile karşı karşıya kalmayacak” şeklinde bir kanaat hâkimdi. Bahçeli’nin, “Gelin bu işi bitirelim”çıkışı ile bu senaryo çöktü. Ben başından beri Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın blöf yaptığını düşünmüyorum. Erdoğan, idam konusunda samimi.

 

GERİYE DOĞRUYU KAPSAR MI?

İdam cezasının geri getirilmesiyle ilgili önemli iki nokta var:

 

1- İdam geriye doğru yürür mü?

 

2- Neleri kapsayacak?

 

Ahmet Hakan gibi, “Fetullah Gülen’i ve Öcalan’ı kapsamaz” diye kesin konuşacak durumda değilim. Çünkü bu konuda birtakım arayışlar söz konusu. Onu anlatacağım ama isterseniz ondan önce getirilmesi düşünülen idamın neleri kapsayacağı üzerinde durmak istiyorum.

 

1- Savaş, savaş tehdidi ve terör suçlarında.

 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Kürtlerin ve dindarların sorununu Erdoğan çözdü 28 Mart 2024 | 1.189 Okunma Para kulelerinde oklar İmamoğlu’nu gösteriyor 27 Mart 2024 | 1.867 Okunma Skandalın merkezinde İmamoğlu var 26 Mart 2024 | 3.244 Okunma Akşener ile İmamoğlu ve Yavaş arasındaki savaş büyüyor 25 Mart 2024 | 2.248 Okunma İmamoğlu’nun mal varlığı artmış 22 Mart 2024 | 1.264 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar