Gökçek’e verilen mesaj

Erdoğan, değişim konusunda kararlı. Çünkü önünde, değişimi kendisi yapamadığı için milletin sandıkta değiştirdiği ANAP ve DYP örneği duruyor. Özal’ın...

Erdoğan, değişim konusunda kararlı. Çünkü önünde, değişimi kendisi yapamadığı için milletin sandıkta değiştirdiği ANAP ve DYP örneği duruyor. Özal’ın Çankaya’dan inip yeni parti kurma hazırlıkları yaptığı bir dönemde eski ANAP’lılar, partiyi diriltmek için kendisini ziyaret etmişti. Özal, “Partiler doğar. Büyür ve ölür. ANAP öldü, şimdi ‘yeni parti’ kurma zamanı” demişti. Kardeşi Yusuf Özal’ın başına geçirdiği partinin adı da ‘Yeni Parti’ydi.

Erdoğan, 7 Haziran ve 16 Nisan sonuçlarını esas alıyor. “Milletimiz bize 7 Haziran’da çok net mesajlar verdi” sözü de bu gerçeğe işaret ediyor. O nedenle 16 Nisan gecesi değişimin düğmesine bastı. Önce partide ve hükümette değişimi gerçekleştirdi. AK Parti, seçimlerde milletvekillerinin yüzde 60-65’ini, yerel yönetimlerin yüzde 25’ini, teşkilatların ise yüzde 65-70’ini yenileniyordu. Ancak bu seferki değişim talebi, AK Parti’nin varlık ya da yokluk nedenine dönüştü. AK Parti değişim sürecinden başarıyla çıkarsa, Türkiye’nin geleceğinde var olmaya devam edecek.

ERDOĞAN NE YAPAR?

AK Parti’deki değişim sadece kadrolardaki yenilenme ile sınırlı tutulursa, sehpanın bir ayağı eksik olacak. Çünkü millet değişim derken sadece il başkanlarını ya da belediye başkanlarını kastetmiyor. Kadrolardaki değişim halkasının söylem ve politikalardaki değişimle güçlendirilmesi gerekiyor.

Peki değişimini talep ettiği belediye başkanları direnirse Erdoğan ne yapacak? Değiştirilmesini istediği isimlerle seçimlere gittiği takdirde kaybedeceğini biliyor. “Kimle kazanacaksak seçime onunla gideriz” demesi ondan. 16 Nisan referandumunda oyların düştüğü yerlerde, sonuçlarda belediye başkanlarının etkin olduğunu gördü. O nedenle, “Mahalli İdareler seçiminden ne kadar güçlü olarak çıkarsak, Cumhurbaşkanlığı seçimlerine o kadar güçlü ve moralli gireriz” diye uyardı. Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı seçiminde çelme yemek istemiyor. O nedenle şimdiden tedbir alıyor. Sorunun uhuletle ve suhuletle çözülmesini istiyor. Ama Erdoğan bu işin hiçbir zaman liderliğinin tartışılması noktasına varmasına izin vermez.

GÖKÇEK’LE GÖRÜŞME

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Erdoğan seçimle ilgili teşhisi yaptı sıra tedavide 18 Nisan 2024 | 232 Okunma Erdoğan ne mesajlar verecek Değişim başarılacak mı 17 Nisan 2024 | 1.795 Okunma İsrail ne yapacak... Savaş riski ortadan kalktı mı 16 Nisan 2024 | 821 Okunma Erdoğan AK Parti’de beklenen değişimi gerçekleştirecek mi 15 Nisan 2024 | 3.435 Okunma Yeni siyasi denge ve Erdoğan-Özgür Özel ilişkisi 12 Nisan 2024 | 722 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar