Genelkurmay Başkanı Nuri Pakdil’le ne konuştu?

GENELKURMAY Başkanı Org. Hulusi Akar ile MİT Müsteşarı Hakan Fidan’ın, yazar Nuri Pakdil’e yaptığı ziyaret günün konusu oldu. O ziyarette Nuri Pakdil’in bazı şair dostlarıyla birlikte bir de...

GENELKURMAY Başkanı Org. Hulusi Akar ile MİT Müsteşarı Hakan Fidan’ın, yazar Nuri Pakdil’e yaptığı ziyaret günün konusu oldu. O ziyarette Nuri Pakdil’in bazı şair dostlarıyla birlikte bir de edebiyatçı-yazar Rasim Özdenören var.
Yeni Şafak’ta çalıştığım sürede yakından tanıma fırsatı bulduğum iki özel insan. Cumhurbaşkanlarının, başbakanların, kudretli insanların önlerinde saygıyla eğildikleri, ama onların ilmin izzetini muhafaza edip kimsenin karşısında eğilmedikleri insanlardır. Onlara, “Ağabey” diyen insanlar, Cumhurbaşkanlığı, Başbakanlık, bakanlık koltuklarına oturdular. Onların tek bir ricası olmamıştır. Şair Sezai Karakoç’la birlikte Necip Fazıl kuşağının temsilcileridir.
Gelelim Genelkurmay Başkanı Akar ile MİT Müsteşarı Fidan’ın ziyaretine. Nuri Pakdil ya da Rasim Özdenöner’in evi bu tür konukların ağırlandığı evler. Cumhurbaşkanı Erdoğan, 15 Temmuz darbe girişiminden sonra Genel Sekreteri Fahri Kasırga, Genel Sekreter Yardımcısı İbrahim Kalın ve Başdanışmanı Sefer Turan’la birlikte Nuri Pakdil’i evinde ziyaret ediyor.
ÜNİFORMAYLA GELECEKTİNİZ YA

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın verdiği özel bir yemekte Nuri Pakdil ile Rasim Özdenören, Genelkurmay Başkanı Akar’la sohbet ediyor. Hulusi Akar, edebiyata olan ilgisinden söz ediyor. Kayseri Lisesi’nde okuduğu dönemde, Nuri Pakdil ve Rasim Özdenören’in çıkardığı edebiyat dergisini takip ettiğini anlatıyor. Cumhurbaşkanı’nın sofrasında Hulusi Akar’la Nuri Pakdil arasında tatlı bir sohbet gerçekleşiyor. Nuri Pakdil, “Bizim evde yemeğe bekliyorum” diyor. Ama işi orada bırakmıyor. Daha sonra tekrar ulaşıyor, Genelkurmay Başkanı’na yemek davetini tekrarlıyor. Genelkurmay Başkanı, 27 Ocak Cuma günü için yemek davetini kabul ediyor. Saat 19.30-20.00 arası için randevulaşıyorlar. Ama yemekte birisinin daha olması isteniyor. O kişi Rasim Özdenören. Hulusi Akar tam konuşulduğu saatte geliyor. Ama sivil kıyafetli ve bir de yanında MİT Müsteşarı Hakan Fidan var. Nuri Pakdil, Hakan Fidan’ı görünce ayrıca seviniyor. Çok eskiden beri tanışıyorlar. Ama Hulusi Paşa’ya, “Hani üniformalı kıyafetinizle gelecektiniz ya” diye hafif bir sitem ediyor. Gülüşüyorlar. Hulusi Paşa, “İnşallah öyle de geliriz” diyor. Birlikte yemek yeniliyor. Mönüde balık ve salata var. 2 saat süren bir muhabbet gerçekleşiyor. Ne mi konuşuyorlar? Anlatayım.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Erdoğan’ın ABD gezisi iptal edildi mi 24 Nisan 2024 | 1.234 Okunma Irak’la tarihi dönüm noktası 23 Nisan 2024 | 466 Okunma Erdoğan’ın Irak ziyaretinin kodları 22 Nisan 2024 | 2.159 Okunma Erdoğan: ‘Bayrak değişimi yaşanacak’ 19 Nisan 2024 | 7.821 Okunma Erdoğan seçimle ilgili teşhisi yaptı sıra tedavide 18 Nisan 2024 | 2.163 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar