Gazze’de yeni ateşkes yeni rehine takası gündemde

Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi bu hafta 'Gazze’de yeni ateşkes yeni rehine takası gündemde' başlıklı yazısını kaleme aldı.

İSRAİL sadece katliama odaklanmış bir devlet. Kadınları, çocukları, kuvözdeki bebekleri öldürmeyi bir marifet sanıyorlar.

Kan gözlerini bürümüş ama bir o kadar da korkaklar. Beyaz bayrak açan İsrailli üç rehineyi bile öldürdüler. Beyaz bayrak açana ateş edilmez. Ama onlar Filistinlileri beyaz bayrak açtığı halde katlettiği için İsrailli rehineleri de öldürdüler. 

BEYAZ BAYRAK AÇMIŞLAR

Gazze’de metruk bir binada tutulan İsrailli 3 rehine, yemek artıklarını kullanarak acil yardım çağrısı yapmış. İsrail askerleri bunu becerememiş. İsrail’in ünlü istihbaratı Mossad, bunun istihbaratını alamamış. İsrailli 3 rehine üstleri çıplak olarak bulundukları binadan çıkmış, beyaz bayrak açarak İsrailli askerin olduğu bölüme doğru koşmaya başlamışlar. Aynı sırada da İbranice bağırmışlar. Ama İsrail askeri taramış. İkisi olay yerinde ölmüş, biri yaralı olarak binaya girmiş. İbranice bağırmaya devam etmiş. İsrailli askerler onu da yaralı olduğu yerde öldürmüşler.

NETANYAHU İLE GÖRÜŞMEDİLER

İsrail şimdi bunun şokunu yaşıyor. Bu olay rehinelerin aileleri açısından bir travmaya neden oldu. Rehinelerin aileleri Netanyahu’nun görüşme isteğini geri çevirdiler. İsrail, 7 Ekim şoku ile bir travma yaşadı. Panik halinde saldırmaya devam ediyorlar. Ama giderek kontrolü kaybediyorlar. Netanyahu, savaş bittiği anda devrileceğini bildiği için savaşı uzatmaya çalışıyor. Ama rehinelerin aileleri yönetim üzerindeki baskılarını artırmaya başladılar. Rehinelerin aileleri Hamas’tan değil, İsrail’in öldürmesinden korkuyorlar. Bir rehine, “Hamas’tan değil, İsrail’in bizi öldürebileceğinden korktuk” demişti. İsrail askerleri, Gazze’deki tünellerden birine girmeyi başarmalarına rağmen rehineleri kurtaramadılar. Bu durum rehinelerin ailelerinin umutlarının tükenmesine yol açtı.

GENERALLER HAMAS’IN ELİNDE

Ateşkes ilan edildiğinde Hamas’ın elindeki başta kadınlar ve çocuklar olmak üzere sivil rehineler serbest bırakılmıştı. Hamas ile İsrail arasında 1’e karşı 3 dengesi kurulmuştu. Bir İsrailli rehineye karşılık İsrail hapishanelerinde tutulan 3 Filistinli serbest bırakılmıştı.

Ama bu kez denge farklı kurulacak. Çünkü rehinelerin niteliği farklı.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi konuşulacak mı 26 Nisan 2024 | 4.598 Okunma Erdoğan ile Özel ne konuştular 25 Nisan 2024 | 3.658 Okunma Erdoğan’ın ABD gezisi iptal edildi mi 24 Nisan 2024 | 4.190 Okunma Irak’la tarihi dönüm noktası 23 Nisan 2024 | 499 Okunma Erdoğan’ın Irak ziyaretinin kodları 22 Nisan 2024 | 2.199 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar