Fuat Avni'yi ilk olarak kim tespit etti?

BİR dönemin en çok korku uyandıran ismiydi Twitter’daki Fuat Avni hesabı.Fuat Avniyi ilk olarak kim tespit ettiFuat Avniyi ilk olarak kim tespit etti Attığı her tweet olay oluyordu. Çünkü ‘içeriden’ bilgi...

BİR dönemin en çok korku uyandıran ismiydi Twitter’daki Fuat Avni hesabı.
Fuat Avniyi ilk olarak kim tespit etti
Fuat Avniyi ilk olarak kim tespit etti


Attığı her tweet olay oluyordu. Çünkü ‘içeriden’ bilgi veriyordu. Şu, tutuklanacak diyor, tutuklanıyor; şuraya operasyon yapılacak diyor, yapılıyor; şu, görevden alınacak diyor alınıyordu.

MİT’in, Polis İstihbarat’ın, Jandarma İstihbarat’ın dahi bilmediklerini biliyor, istihbarat dünyasında CIA ile yarışıyordu.

Kimdi bu Fuat Avni?

Çok geçmeden Fuat Avni’nin bir şahıs değil, FETÖ’cü yapılanmanın algı birimi olduğu ortaya çıktı. Fuat Avni’nin, ‘F’si Fetullah Gülen’in ‘F’siydi.

İstanbul Cumhuriyet Savcısı Murat Çağlak tarafından hazırlanan iddianamede buna işaret ediliyor. Fuat Avni konsorsiyumunun dışa açık yüzü olarak Türkçe Olimpiyatları’nın sunucusu Said Sefa gösteriliyor. O şimdi kaçak.

15 Temmuz’da FETÖ’cü darbe girişimi başarısız olunca, ekibini toplayıp, “Bizi tutuklayacaklar. Ben kaçıyorum, siz de kaçın” demiş.

15 Temmuz’da darbenin ilk tweet’ini o atmıştı. “Tanklar Çankaya’ya doğru çıkıyor” diye. Darbe başarısız olunca ilk kaçan o oldu.

Aslında Fuat Avni tipleri böyledir. Güçlü olduğu zamanlarda onu hedef gösterir, öbürünü tutuklatır, berikinin ocağını söndürürler. Ama ne zaman ki kaybettiğini anlar, o zaman ilk kaçan o olur.

Yakında Fuat Avni’nin itirafçı olduğunu duyarsanız şaşırmayın. Çünkü bu tiplerin karakteri böyledir.

Şaşırmayın ama inanmayın da. Çünkü bilin ki yeni bir oyun içindeler. Takiye bunların mesleğidir.

12 Eylül darbesinde Kenan Evren’e, 28 Şubat’ta Çevik Bir’e methiyeler dizip, her devirde iktidarlara destek vermediler mi?

ANAP kazandıysa ANAP’lı, DSP kazandıysa Ecevitçi, AK Parti döneminde AK Partili oldular. Hayatlarında bir kez iktidara karşı savaş açtılar. O da Erdoğan’a karşı.

Eğer Erdoğan gibi güçlü bir lider olmasa bu savaşı kazanıp, Türkiye Cumhuriyeti’nin adını ‘Fetullahistan’ yapmakta tereddüt etmezlerdi. Fetullah Gülen, Humeyni gibi özel uçakla Pensilvanya’dan Ankara’ya iner, ‘Yurtta Sulh Konseyi’nin tepesindeki dini otorite olarak Türkiye Cumhuriyeti’nin son onay merci olurdu.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Erdoğan seçimle ilgili teşhisi yaptı sıra tedavide 18 Nisan 2024 | 2.093 Okunma Erdoğan ne mesajlar verecek Değişim başarılacak mı 17 Nisan 2024 | 1.828 Okunma İsrail ne yapacak... Savaş riski ortadan kalktı mı 16 Nisan 2024 | 832 Okunma Erdoğan AK Parti’de beklenen değişimi gerçekleştirecek mi 15 Nisan 2024 | 3.483 Okunma Yeni siyasi denge ve Erdoğan-Özgür Özel ilişkisi 12 Nisan 2024 | 740 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar