FETÖ'nün suikast hücresi

Sadece Rusya'nın Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov'a suikast düzenlenmedi. O kurşunlar sadece Karlov'a sıkılmadı. Türk-Rus ilişkilerine suikast düzenlendi. 15 Temmuz’da Türkiye’yi darbeyle yıkamayanlar, şimdi...

Sadece Rusya'nın Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov'a suikast düzenlenmedi. O kurşunlar sadece Karlov'a sıkılmadı.

Türk-Rus ilişkilerine suikast düzenlendi. 15 Temmuz’da Türkiye’yi darbeyle yıkamayanlar, şimdi de kaos senaryosunu sahneye sürdüler. Türkiye’yi kaosa sürüklemek için en önemli dış desteğimiz olan Rusya’ya karşı suikast düzenlediler.

Karlov, 24 Kasım sürecinde Türkiye ile Rusya arasındaki ilişkilerin düzelmesi için çaba sarf eden bir büyükelçiydi. Ankara’da korumasız gezecek kadar ülkemize güvenen bir diplomattı. Bizim hem dostumuz, hem de misafirimizdi. Ne yazık ki, Karlov’u koruyamadık.

Rus Büyükelçi’ye düzenlenen suikasttan sonra Rus uçağının düşürülmesiyle ilgili dosyanın yeniden açılması gerekiyor. Çünkü bir parmak, ısrarla Türk-Rus ilişkilerinin bozulması için komplolar kuruyor.

 

EN ÖNEMLİ MÜTTEFİK 

Suriye dizayn edilirken en önemli müttefikimiz Rusya’ydı. Rusya’yla anlaşıp Büyük Cerablus Operasyonu’nu başlatacağımız 24 Kasım günü Rus uçağı düşürüldü. O tarihten sonra Suriye üzerinde uçak uçuramadık. Rusya’yla ilişkilerin ne denli önemli olduğunu 15 Temmuz gecesi yaşadıklarımızla bir kez daha öğrendik. Fırat Kalkanı Operasyonu ve Halep’in tahliyesi bu dostluğun önemini bir kez daha ortaya koydu. Suriye konusunda Rusya, Türkiye, İran’ın toplantısından bir gün önce Rus Büyükelçisi’ne düzenlenen suikast, uluslararası bir operasyonla karşı karşıya olduğumuzu gösteriyor.

 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Erdoğan ile Özel ne konuştular 25 Nisan 2024 | 3.009 Okunma Erdoğan’ın ABD gezisi iptal edildi mi 24 Nisan 2024 | 4.158 Okunma Irak’la tarihi dönüm noktası 23 Nisan 2024 | 495 Okunma Erdoğan’ın Irak ziyaretinin kodları 22 Nisan 2024 | 2.194 Okunma Erdoğan: ‘Bayrak değişimi yaşanacak’ 19 Nisan 2024 | 7.822 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar