Evet ve hayır cephesinden yeni haberler var

17-25 Aralık’tan sonraydı. 30 Mart yerel seçimleri için ilk kez meydanlara çıkılıyordu. Halkın nasıl tepki vereceği önemliydi. İlk miting Balıkesir’deydi.Tayyip Bey, Balıkesir’de meydanı...

17-25 Aralık’tan sonraydı. 30 Mart yerel seçimleri için ilk kez meydanlara çıkılıyordu. Halkın nasıl tepki vereceği önemliydi. İlk miting Balıkesir’deydi.
Tayyip Bey, Balıkesir’de meydanı görünce rahatladı. Meydan hıncahınç doluydu. Tayyip Bey kürsüden soruyor, millet meydandan karşılık veriyordu. Miting bitti, İstanbul’a dönerken uçakta sohbet ediyorduk. “Meydandan beklediğiniz ışığı aldınız mı?” diye sordum. Tayyip Bey, “Aldım” dedi. “Meydandan o ışığı aldım, bu iş tamam” diye tamamladı. Benzer soruyu, yasaklar referandumu sırasında Demirel’e sorardık. Süleyman Bey, “Balkonlara bakın, sokaktaki vatandaşın gözündeki ışığa dikkat edin” derdi.

Cumhurbaşkanı Anayasa değişikliğini hangi gün onaylayacak, sandığa hangi tarihte gidilecek diye tartışmalar yapıladursun, Cumhurbaşkanı Erdoğan referandum kampanyasını Mersin’den başlattı bile. Tayyip Bey, Mersin meydanından, beklediği “Evet” ışığını aldı. AK Parti’ye ulaşan en yeni araştırma sonucuna göre kararsızlar dağıtıldığında evet oylarının oranı yüzde 54 olarak görünüyor. Ama Erdoğan bununla yetinmeyecek, biri iki yapmak için çırpınacak. Çünkü Erdoğan, referandumdan çıkacak evet oylarının içeriye de dışarıya da balans ayarı yapacağını iyi biliyor. Cumhurbaşkanı’nın meydan performansı başarılı olduğu için kampanya onun üzerine kurulacak. Erdoğan, toplumun önüne yeni bir heyecan, yeni bir hedef, yeni bir rüya koymaya hazırlanıyor. “Sen evet de, bu köhne düzen değişsin” diyecek. Muhalefetin en büyük açmazı ise statükoyu savunuyor olmaları.
Erdoğan sistemi değiştiriyor, CHP kendi milletvekilinin Divan kâtipliğinden istifa işini yönetmeyi dahi beceremedi. CHP, Türkiye için vazgeçilmez bir parti. Kılıçdaroğlu, Türkiye’nin iç barışı için gerekli bir lider. Ama bakar mısınız, Türkiye bir sistem değişikliğine gidiyor, CHP bir milletvekilinin fatura kriziyle boğuşuyor. 10 gündür bir milletvekilinin fatura krizini yönetemeyenler, referandumu nasıl yönetecekler? Bu yönetim becerisi ile Erdoğan’ı nasıl engelleyecekler?

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Erdoğan ile Özel ne konuştular 25 Nisan 2024 | 3.548 Okunma Erdoğan’ın ABD gezisi iptal edildi mi 24 Nisan 2024 | 4.169 Okunma Irak’la tarihi dönüm noktası 23 Nisan 2024 | 495 Okunma Erdoğan’ın Irak ziyaretinin kodları 22 Nisan 2024 | 2.194 Okunma Erdoğan: ‘Bayrak değişimi yaşanacak’ 19 Nisan 2024 | 7.822 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar