Erdoğan’ın yeni oyun planı

Cumhurbaşkanı Erdoğan dün Siirt’te konuşurken yıllar öncesine gittim.Siirt’te okuduğu bir şiirden dolayı hapse atıldığı yıllara. 3 Kasım 2002 seçimlerinde partisi iktidar olmuş ancak kendisi...

Cumhurbaşkanı Erdoğan dün Siirt’te konuşurken yıllar öncesine gittim.

Siirt’te okuduğu bir şiirden dolayı hapse atıldığı yıllara. 3 Kasım 2002 seçimlerinde partisi iktidar olmuş ancak kendisi seçimlere sokulmamıştı. O zamanki YSK Başkanı Tufan Algan, yasaklama kararını Türk bayrağının rengine bakarak aldıklarını açıklamıştı. Erdoğan’ın da belirttiği gibi, “yiğit düştüğü yerden kalktı” Erdoğan Siirt’ten milletvekili seçildi. Ve Türkiye’nin son 16 yılına damgasını vurdu.

Erdoğan, Başbakanlığı döneminde eşi Emine Hanımla tiyatrocu Nejat Uygur’u tedavi gördüğü GATA’da ziyaret etmek istemişti. Başbakan’ın eşi Emine Erdoğan, başörtüsü nedeniyle GATA’ya alınmamıştı. Erdoğan’ın dönemin Genelkurmay Başkanı’na telefonda neler söylediğini iyi biliyorum. Bugün ise Türkiye başörtüsü yasağı gibi bir ayıptan kurtuldu.

Demirel, “Dünkü güneşle bugünün çamaşırları kurutulamaz” demişti. Doğrudur. O yıllar geçti ama deldi geçti. Siirt konuşmasını izlediğim Erdoğan da geçmişle bir hesaplaşma içinde değildi. Tam aksine geleceğe dönük hedefler verdi.

BAKANLAR KURULU DEĞİŞİKLİĞİ

Erdoğan, 16 Nisan gecesi arayanlara, “Asıl önemli olan 2019 seçimleri” demişti. Dün de, “2019 seçimleri bir milat olacak” dedi. O nedenle işi sıkı tutuyor. Bir yandan Putin’le görüşüyor, diğer yandan AK Parti kongrelerine koşuyor. Erdoğan 2019 seçimlerine farklı bir strateji ile hazırlanıyor. Şimdiye kadar olan süreyi AK Parti’de değişim dönemi olarak değerlendirdi. Yerel yönetimlerde ve teşkilatlarda köklü değişiklikler yaptı. Böylece metal yorgunluğundan diriliş aşamasına gelindi. Bu arada MHP ile ittifakı gerçekleştirip en önemli adımlardan birini attı. AK Parti’yi 2019 seçimlerine taşıyacak olan kadroların seçiminde iki aşama kaldı.

1- Büyük kongrede yeni MKYK seçilecek.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Anketler üzerinden algı operasyonu yapıyorlar 29 Mart 2024 | 2.031 Okunma Kürtlerin ve dindarların sorununu Erdoğan çözdü 28 Mart 2024 | 1.296 Okunma Para kulelerinde oklar İmamoğlu’nu gösteriyor 27 Mart 2024 | 1.872 Okunma Skandalın merkezinde İmamoğlu var 26 Mart 2024 | 3.261 Okunma Akşener ile İmamoğlu ve Yavaş arasındaki savaş büyüyor 25 Mart 2024 | 2.249 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar