Erdoğan’ın sürprizi ve Kılıçdaroğlu’nun başörtüsü hamlesi

Hürriyet Gazetesi Yazarı Abdulkadir Selvi'nin bugünkü (05.10.2022)''Erdoğan’ın sürprizi ve Kılıçdaroğlu’nun başörtüsü hamlesi'' başlıklı yazısı.

İktidarla muhalefetin özgürlükler konusunda yarışa girmeleri sevindirici.

Yıllarca başörtüsü yasağının bekçiliğini yapan, başörtüsüne serbestlik getiren her düzenlemeyi, Anayasa Mahkemesi’ne götürerek iptal ettiren CHP’nin, başörtüsüyle ilgili yasa teklifi sunması önemli.

Bu Erdoğan’ın bir başarısıdır. Çünkü Erdoğan, 27 Nisan e-Muhtırası’na, AK Parti’ye açılan kapatma davasına rağmen başörtüsü yasağını kaldırdı. Bir dönemler başörtüsü yasağının bekçiliğini yapan CHP bile artık yasağı değil, özgürlükleri savunmak durumunda kaldı. Bu değişimin mimarı Recep Tayyip Erdoğan’dır. Erdoğan başörtüsü konusunda öyle bir iklim oluşturdu ki, CHP de yasakların değil özgürlüklerin yanında pozisyon almak zorunda kaldı.

KILIÇDAROĞLU’NUN SAMİMİYETİ

CHP’nin, başörtüsü serbestisini savunan, yasakçı geçmişi açısından bir dönüm noktası olarak görülebilir. Ama bu Kılıçdaroğlu’nun samimiyetini sorgulamamıza engel olmamalı. Kılıçdaroğlu, bunu başörtüsü özgürlüğüne inandığı için mi yapıyor yoksa seçim yatırımı için mi? Kılıçdaroğlu, bunu başörtüsü serbestisine inandığı için değil, seçim yatırımı için yapıyor. İslamcılarla helalleşmeden ülkücülerle buluşmaya, PKK’lı teröristi savunmaktan başörtüsüne özgürlüğe kadar, her tarafa mavi boncuk dağıtan bir Kılıçdaroğlu var karşımızda. O açıdan tutarlı değil. Samimi değil.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Erdoğan: ‘Bayrak değişimi yaşanacak’ 19 Nisan 2024 | 5.632 Okunma Erdoğan seçimle ilgili teşhisi yaptı sıra tedavide 18 Nisan 2024 | 2.139 Okunma Erdoğan ne mesajlar verecek Değişim başarılacak mı 17 Nisan 2024 | 1.849 Okunma İsrail ne yapacak... Savaş riski ortadan kalktı mı 16 Nisan 2024 | 832 Okunma Erdoğan AK Parti’de beklenen değişimi gerçekleştirecek mi 15 Nisan 2024 | 3.483 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar