Erdoğan’ın suç duyurusu

AK Parti’nin hazırladığı taslak önümüzdeki günlerde MHP’ye sunulacak

PKK’nın Hendek operasyonlarındaki hedefi Türkiye’yi Suriye’ye çevirmekti.

Suriye ile Türkiye sınırı boyunca oluşturulan PKK koridorunu, Türkiye içindeki Hendek savaşlarıyla birleştirip, “özyönetim” ilan etmeyi amaçlıyorlardı.

Türkiye şehitler verme pahasına bu planı bozdu. PKK’lıları kazdıkları hendeklere gömdü. Tam o dönemde ‘Barış Akademisyenleri’ adına yayınlanan bildiride ise PKK’ya tek bir laf edilmezken Türkiye’ye yönelik ağır suçlamalarda bulunuldu.

Ancak buradaki amacım Barış Akademisyenleri adına yayınlanan bildiriyi yeniden tartışmaya açmak değil.

Burada Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yaptığı bir suç duyurusundan söz edeceğim.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Barış Akademisyenleri hakkında değil, CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin hakkında suç duyurusunda bulunuyor. Ne alaka diyeceksiniz.

GÜRSEL TEKİN’İN KONUŞMASI


15 Ocak 2016 tarihinde CHP Parti Meclisi bildirisi, Genel Sekreter Gürsel Tekin tarafından açıklanıyor. Gürsel Tekin, “Geçmişte bazı kişi ve mihraklar tarafından hedef gösterilen insanların katledilmesi hafızalarımızdadır. Maalesef cumhurbaşkanı himayesinde konuşan bir mafya liderinin ‘akan kanlarınızla duş yapacağız’ ifadesi endişelerimizi güçlendiriyor” diyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi konuşulacak mı 26 Nisan 2024 | 2.588 Okunma Erdoğan ile Özel ne konuştular 25 Nisan 2024 | 3.636 Okunma Erdoğan’ın ABD gezisi iptal edildi mi 24 Nisan 2024 | 4.178 Okunma Irak’la tarihi dönüm noktası 23 Nisan 2024 | 496 Okunma Erdoğan’ın Irak ziyaretinin kodları 22 Nisan 2024 | 2.194 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar