Erdoğan’ın seçim stratejisi

Hürriyet Gazetesi Yazarı Abdulkadir Selvi'nin bugünkü (20.10.2022)''Erdoğan’ın seçim stratejisi'' başlıklı yazısı.

Artık kesin kanaat getirdim.

Ne altılı masa ne CHP, Kılıçdaroğlu’nu cumhurbaşkanı adayı yapacak kişi Cumhurbaşkanı Erdoğan.

Ne zaman ki Kılıçdaroğlu’nun adaylığının üzerinde gölge bulutları dolaşmaya başlıyor, Erdoğan’dan güçlü bir destek geliyor. Başörtüsü çıkışı ve ABD gezisi nedeniyle Kılıçdaroğlu eleştirilmeye başlanınca Cumhurbaşkanı Erdoğan sahneye çıktı ve Kılıçdaroğlu’na, “Hodri meydan, adaysan karşıma çık” dedi.

Erdoğan’ın seçim stratejisinin inceliklerini aktaracağım ama önce AK Parti grubundan gözlemlerimi paylaşmak istiyorum.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, grup toplantısının başında AK Parti’ye katılan İzmir Milletvekili Mehmet Ali Çelebi’nin rozetini taktı. Erdoğan kadınlara her zaman öncelik veren bir siyasetçi. Kürsüye Çelebi’nin eşini de davet etti. Erdoğan, Çelebi’ye ‘Kaç çocuk var’ diye sordu. ‘1 çocuk’ yanıtını alınca çocuk yapmaları tavsiyesinde bulundu. Erdoğan’ın böyle babacan bir tarafı var.

ÇİFTE STANDART

Mehmet Ali Çelebi, sol gelenekten AK Parti’ye geliyor. Ama sıcak bir şekilde karşılandı. Bu ülkede AK Parti’ye katılırsan hain olursun, sosyal medyada lince uğrarsın. Mehmet Ali Çelebi de fazlasıyla bundan nasibini aldı. AK Parti’den ayrılan bir il delegesi muhalefete geçerse demokrasi kahramanı olur ama AK Parti’ye bir milletvekili katılırsa hain. Biz bu ikiyüzlülüğe, bu çifte standarda 28 Şubat’ta fazlasıyla tanık olduk. Bunların zihniyeti değişmez.

SORUMLULAR HESAP VERECEK

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın öncelikli gündeminde Amasra’daki kazada şehit olan madenciler vardı. Erdoğan hadisenin tüm yönlerine değinen bir konuşma yaptı.

1- Sorumluların hesap vermesi konusunda kararlı konuştu. “İhmali olanların gözünün yaşına bakmayacağız” dedi. Cumhurbaşkanı kazanın soruşturulması, sorumluların ortaya çıkarılması konusunda yapılan çalışmaları anlattı. “Can söz konusu olduğunda en küçük bir affımız, en küçük bir esnekliğimiz söz konusu olamaz” diye konuştu.

MADENCİ AİLELERİNE DESTEK

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Anketler üzerinden algı operasyonu yapıyorlar 29 Mart 2024 | 1.787 Okunma Kürtlerin ve dindarların sorununu Erdoğan çözdü 28 Mart 2024 | 1.296 Okunma Para kulelerinde oklar İmamoğlu’nu gösteriyor 27 Mart 2024 | 1.871 Okunma Skandalın merkezinde İmamoğlu var 26 Mart 2024 | 3.260 Okunma Akşener ile İmamoğlu ve Yavaş arasındaki savaş büyüyor 25 Mart 2024 | 2.248 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar