Erdoğan’ın öngörülemez liderliği

Erdoğan, ekonominin seçmen tercihlerinde ne kadar belirleyici olduğunu bilen bir siyasetçi. Demirel’in deyişiyle, “Tencerenin götürmeyeceği iktidar yoktur”. Ayrıca AK Parti’nin yüzde 50’lere ulaşıp girdiği seçimleri kazanmasında ekonominin payı büyük.

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın sürpriz istifasıyla birlikte nefes nefese süren 27 saat yaşadık. Bu süre zarfında türlü çeşit senaryolar yazıldı. Kabine revizyonundan ekonomi yönetiminin değişmesine, teknokrat bir ismin bakanlığa getirilmesine, Berat Albayrak’ın istifasının kabul edilmemesine, Albayrak’ın Cumhurbaşkanı Yardımcılığı’na getirilmesine kadar. Bunlar ayağı yere basan yorumlardı. Bir de arada uçuk kaçık senaryoları da işitmedik değil.

Değerlendirmelerin iki ana ekseni vardı:

1- Erdoğan’ın istifayı onaylayıp yeni bir bakan ataması.

2- Cumhurbaşkanı’nın istifayı kabul etmemesi.

27 saatin sonunda Erdoğan öngörülemez bir lider olduğunu gösterdi. Berat Bey’in istifasını kabul ederken, yerine tecrübeli bir isim olan Lütfi Elvan’ı atadı.

EKONOMİYE EL KOYDU

Berat Albayrak önceliklerini ‘üç Y’ olarak belirlemişti: “Yeni dengeleme, yeni normal, yeni ekonomi”.Hazine ve Maliye Bakanlığı görevini üstlenen Lütfi Elvan ise önceliklerini istihdam, büyüme, kurala dayalı piyasa ekonomisi, öngörülebilir bir ekonomi yönetimi olarak sıraladı.

Bu köşe yazısını aşağıdaki linke tıklayarak sesli bir şekilde dinleyebilirsiniz

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Erdoğan ile Özel ne konuştular 25 Nisan 2024 | 3.366 Okunma Erdoğan’ın ABD gezisi iptal edildi mi 24 Nisan 2024 | 4.166 Okunma Irak’la tarihi dönüm noktası 23 Nisan 2024 | 495 Okunma Erdoğan’ın Irak ziyaretinin kodları 22 Nisan 2024 | 2.194 Okunma Erdoğan: ‘Bayrak değişimi yaşanacak’ 19 Nisan 2024 | 7.822 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar 1 yorum