Erdoğan’ın mesajları ve Meclis’ten izlenimler

Meclis’in açılışında farklı bir hava vardı. Hem Cumhurbaşkanı Erdoğan Meclis’i açış konuşmasında işbirliği ve diyalog mesajı verdi hem de muhalefet gerginliğe neden olacak tepkilerden uzak durdu. Bu hava ne kadar muhafaza edilir onu bilemiyorum ama Meclis yeni yasama dönemine iyi bir başlangıç yaptı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 50 dakika süren konuşması boyunca CHP ve HDP sıralarından sadece bir yerde homurtular yükseldi. Erdoğan’ın “Elbette Cumhurbaşkanı, milletvekillerinin yerine geçip kanun çıkarmaya, hâkimlerin yerine geçip hüküm vermeye kalkacak değildir” dediği zaman CHP-HDP milletvekillerinin bulunduğu bölümden uğultular yükseldi ama kısa sürdü.

Meclis’in 31 Mart ve 23 Haziran seçimlerinden sonra toplandığı hatırdan çıkarılmamalı. Ama ilginç bir nokta, milletvekilleri yerel seçim psikolojisini aşmışlar. Meclis’te yerel seçimlerin gölgesi yoktu. Yeni yasama döneminde iktidar ve muhalefet blokunda farklı pozisyonlar, siyaset dilinde ise yumuşama vardı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın verdiği mesajlar ve Meclis’ten izlenimlerle Meclis’in açılış gününden notlar aktarmaya çalışacağım.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi konuşulacak mı 26 Nisan 2024 | 4.327 Okunma Erdoğan ile Özel ne konuştular 25 Nisan 2024 | 3.657 Okunma Erdoğan’ın ABD gezisi iptal edildi mi 24 Nisan 2024 | 4.184 Okunma Irak’la tarihi dönüm noktası 23 Nisan 2024 | 496 Okunma Erdoğan’ın Irak ziyaretinin kodları 22 Nisan 2024 | 2.197 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar