Erdoğan'ın Gül'e sitemi ne oldu?

Basın danışmanı Ahmet Sever aradı. “Sayın Cumhurbaşkanı hastanede yazını okumuş. Öyle bilinmesi daha doğru olur diyor. Aynı düşünceleri paylaştığını söylememi istedi”...

Basın danışmanı Ahmet Sever aradı. “Sayın Cumhurbaşkanı hastanede yazını okumuş. Öyle bilinmesi daha doğru olur diyor. Aynı düşünceleri paylaştığını söylememi istedi” demişti. O gün, Abdullah Gül ile Erdoğan ilişkisini yazmıştım.

AK Parti’nin kuruluşu için birlikte yola çıkmalarından, erdemliler hareketinden, Erdoğan’ın milletvekili olmasının engellenmesi üzerine tereddütsüz olarak Başbakan olarak Abdullah Gül ismini önermesinden, Erdoğan’ın Siirt’ten milletvekili seçilmesi üzerine Gül’ün istifa ederek başbakanlık görevini devretmesine ve nihayet Cumhurbaşkanlığı seçimindeki, “Kardeşim Abdullah”a kadar getirip, Erdoğan ile Gül’ün, “kardeşlik hukuku” ve “dava şuuru” ile birbirlerini dengelediklerini anlatmıştım.

Abdullah Bey, “birbirini dengeleme”ye dayalı analizi paylaştığını bilmemi istemişti.

Bir anekdot daha.

Abdullah Gül’ün cumhurbaşkanı seçilmesi, 367 kararı ile engellenince, AK Parti cumhurbaşkanını halkın seçmesi yönünde anayasa değişikliğine gitmişti. 2007 yılı Mayıs ayıydı. Anayasa oylaması sırasında Başbakan Erdoğan, Abdullah Gül, AK Parti grup başkanvekilleri Salih Kapusuz, Sadullah Ergin, İrfan Gündüz, Faruk Çelik ve Eyüp Fatsa ile birkaç milletvekili Genel Kurul salonunun arkasındaki odaya geçiyor. O sırada bir milletvekili Gül’e, “Bu değişikliği yapıyoruz ama eksiklik var” diyor. Gül, “Sus konuşma, bizim hayallerimiz başkanlık sistemini getirmek. Oraya doğru gidiyoruz. Başkanlık sistemi benim çocukluk hayalim” karşılığını veriyor. Ama Gül şimdi parlamenter sistemi savunuyor.

Bugün Erdoğan ile Gül ilişkisine dair aynı şeyi yazabiliyor muyum, Abdullah Bey, aynı şeyi savuna...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Anketler üzerinden algı operasyonu yapıyorlar 29 Mart 2024 | 1.909 Okunma Kürtlerin ve dindarların sorununu Erdoğan çözdü 28 Mart 2024 | 1.296 Okunma Para kulelerinde oklar İmamoğlu’nu gösteriyor 27 Mart 2024 | 1.871 Okunma Skandalın merkezinde İmamoğlu var 26 Mart 2024 | 3.261 Okunma Akşener ile İmamoğlu ve Yavaş arasındaki savaş büyüyor 25 Mart 2024 | 2.249 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar