Erdoğan’ın çizdiği 2019 perspektifi

ERKEN seçim olacak mı? AK Parti ve MHP yerel seçimde ittifak yapacak mı? Afrin’de ne olacak? Cumhurbaşkanı Erdoğan bu sorulara cevap veriyor, geleceğe ışık tutacak önemli değerlendirmeler yapıyor....

ERKEN seçim olacak mı?

AK Parti ve MHP yerel seçimde ittifak yapacak mı? Afrin’de ne olacak? Cumhurbaşkanı Erdoğan bu sorulara cevap veriyor, geleceğe ışık tutacak önemli değerlendirmeler yapıyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın erken seçime karşı olduğunu birkaç kez yazdık. Hatta, “Nereden çıkıyor bu erken seçim tartışmaları” diye tepki gösterdiğini, “Benim görev sürem ne zaman doluyor” diye sorduğunu, ”2019’da” karşılığını alınca, “E niye öne alalım o zaman” diye sorduğunu paylaşmıştık. Erdoğan, dün AK Parti milletvekilleriyle yaptığı toplantıda erken seçim konusunda daha keskin bir ifade kullanıyor, “Asla erken seçim yok. 2019 Mart’ta yerel seçim, Kasım’da genel seçimler yapılacak” diyor.

YERELDE GÖNÜLLÜ İTTİFAK

AK Parti-MHP ittifakı yerel seçimlerde işleyecek mi? Yoksa AK Parti ve MHP yerel seçimlerde kıran kırana mücadele mi edecek? Bu konu da gündeme geliyor. Milletvekilleri, “Yerel seçimlerde AK Parti ve MHP karşı karşıya gelebilir. Bu ittifak ilişkilerini zedeleyebilir” diyorlar. Erdoğan, ”Durun bakalım daha vakit var. Hele 2018’i bir atlatalım” diye karşılık veriyor ama yetinmiyor; yerel seçimde ittifak konusunda kapsamlı değerlendirmeler yapıyor.

“Devlet Bey’le çok iyi bir frekans yakaladık. Bu konuları Devlet Bey’le görüşüyoruz. Yerelde herkes kendi adayını çıkaracak. Bir sıkıntı olmaz. Biz de kendi yolumuza devam ederiz, onlar da. Beşeri münasebetlerimizi sürdürürüz. Biz Cumhurbaşkanlığı seçiminde ittifak yapacağız. Söz verdiğimiz Cumhurbaşkanlığı seçiminde ittifak yapmak. Yerelde de ittifak yapılması için bir şey konuşmadık. Önce 2018’i atlatalım hele. İş kendi mecrasında yürür. Kendi akışında gider. Çok net bir şey söylemeye gerek yok. Ama ittifakın yerelde de birbirini destekleme eğilimi var. Yerelde gönüllü bir ittifak olabilir”diyor. Böylece ittifak formülü netleşiyor. Cumhurbaşkanlığı seçiminde cumhur ittifakı, yerel seçimde gönüllü ittifak.

Milletvekilleri cumhur ittifakının olumlu karşılandığı yönünde değerlendirmeler yapınca Erdoğan araya girip, “İttifak olumlu karşılandı. Yabancı ve yerli araştırma kuruluşları da ittifakın tabanda olumlu karşılandığını tespit etti” diye konuşuyor. Ama bir oran vermiyor.

Ancak Erdoğan’ın ittifakla ilgili tek değerlendirmesi bu değil. Erdoğan, ittifakla ilgili söylentilere kulak asılmamasını istiyor, “İttifakın ümmetin birliğine olumlu katkısı olacak. İttifakın Türkiye’de birliğe faydası olacak. Niyet hayırsa akıbet hayırdır. Bizim de niyetimiz hayırdır. Akıbet de hayır olur inşallah” diye konuşuyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Erdoğan: ‘Bayrak değişimi yaşanacak’ 19 Nisan 2024 | 5.421 Okunma Erdoğan seçimle ilgili teşhisi yaptı sıra tedavide 18 Nisan 2024 | 2.136 Okunma Erdoğan ne mesajlar verecek Değişim başarılacak mı 17 Nisan 2024 | 1.847 Okunma İsrail ne yapacak... Savaş riski ortadan kalktı mı 16 Nisan 2024 | 832 Okunma Erdoğan AK Parti’de beklenen değişimi gerçekleştirecek mi 15 Nisan 2024 | 3.483 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar