Erdoğan’ın açıklayacağı vizyon belgesinde ne var

Hürriyet Gazetesi Yazarı Abdulkadir Selvi'nin bugünkü (27.10.2022)''Erdoğan’ın açıklayacağı vizyon belgesinde ne var'' başlıklı yazısı.

AK Parti sahaya dönüyor.

‘AK Parti zaten sahada değil miydi?’ diyeceksiniz. Sahadaydı ama bir süredir yeni bir siyaset üretmiyordu. Daha çok hizmet siyasetiyle sahadaydı. Yarın Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye Yüzyılı Vizyon Belgesi’ni açıklayacak. 4-5 Kasım tarihleri arasında ise İstanbul’da Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın katılacağı “21. Yüzyılda Siyaset ve Yeni Açılımlar Forumu” düzenlenecek. AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş’un açılış konuşmasını yapacağı ve iki gün sürecek forumda siyaset, strateji, felsefe, liderlik, dijital çağda siyaset ve medya ile güç savaşları gibi başlıklarda seçkin isimlerin katılacağı oturumlar yapılacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan ikinci gün katılacağı forumda bu çerçevede bir konuşma yapacak.

YENİ TREND

Bu bir trend. AK Parti artık kendi kodlarına döndü. Yeniden elde ettiği söylem üstünlüğünü yeni tarz siyaset üretimi ile taçlandıracak. Özlenen ve arzu edilen AK Parti bu. Muhalefet 6’lı masanın menüsünde ne yer alacak diye uğraşırken Erdoğan, siyasete format atıyor.

KİMLER YER ALACAK

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Türkiye Yüzyılı Vizyon Belgesi’ni açıklayacağı toplantı muhalif gazetecilerin davet edilmesiyle bir farkındalık oluşturmayı başardı. Toplantıda azınlık temsilcileri, STK’lar, sanatçılar, akademisyenler, gazeteciler ve yazarlar yer alacak. AK Parti milletvekilleri dahil herkes tribünde olacak, salonun ortasında ise vatandaşlar yer alacak. Toplantıya özel olarak hazırlanmış videolar ve müzik olacak. Sanatçılar Can Atilla ve Yücel Arzen canlı performans yapacaklar.

PERSPEKTİFİ

Peki vizyon belgesinin perspektifi ne olacak? Bunun ipuçlarını da Anadolu Yayıncılar Derneği Başkanı Sinan Burhan’ın organizasyonu nedeniyle bir araya geldiğimiz AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Şen’den öğrenme fırsatım oldu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklayacağı vizyon belgesinin üç ana unsurdan oluşması bekleniyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Kürtlerin ve dindarların sorununu Erdoğan çözdü 28 Mart 2024 | 425 Okunma Para kulelerinde oklar İmamoğlu’nu gösteriyor 27 Mart 2024 | 1.860 Okunma Skandalın merkezinde İmamoğlu var 26 Mart 2024 | 3.240 Okunma Akşener ile İmamoğlu ve Yavaş arasındaki savaş büyüyor 25 Mart 2024 | 2.248 Okunma İmamoğlu’nun mal varlığı artmış 22 Mart 2024 | 1.263 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar