Erdoğan’ın 2019 hesabı

MKYK toplantısı cuma günü yapıldığı için, “arkadaşlardan” kastedilen Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek. MKYK üyelerinin dikkatli bir şekilde kendisine...

MKYK toplantısı cuma günü yapıldığı için, “arkadaşlardan” kastedilen Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek. MKYK üyelerinin dikkatli bir şekilde kendisine baktığını görünce, “Kalan da eder” diye ilave ediyor. Kalan? Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur. Salı günü grup toplantısından sonra Meclis’ten ayrılırken Cumhurbaşkanı Erdoğan’a, Ahmet Edip Uğur’un durumunu sorduğumuzda, “Pazartesi inşallah” demişti. Melih Gökçek’in istifa tarihini açıklamasından sonra Ahmet Edip Uğur’un, “Uzağı yakın edeceğim” dediği söyleniyor, daha fazla uzatmayacağı anlamında. Gelen sinyaller saat 17.00’de istifasını açıklayacağı yönünde. Uğur’un, Melih Gökçek gibi davaya ve lidere sadakatten söz etmek yerine, hizmet imkânının kalmadığını belirterek istifasını açıklaması bekleniyor.

Melih Gökçek’in istifasını açıkladığı toplantıda kullandığı dil dikkat çekiciydi. Lidere ve davaya aşırı bağlılık vurgusuyla, geleceğini AK Parti siyaseti içinde yaptığı mesajını verdi. Belediye başkanlığını bırakınca Melih Gökçek biter diyenler erken hesap yapmasın.

ERDOĞAN’IN UYARISI

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın istifa eden belediye başkanlarıyla ilgili olarak teşkilata, “Bu arkadaşlarla ilgili kimse olumsuz olarak konuşmasın, kırıcı laflar etmesin” diye bir uyarısı oldu.

Böylece AK Parti’de istifa dönemi kapandı mı? Büyükşehirler için o sürecin tamamlandığı, başta İstanbul’dan bazı ilçeler ile olmak üzere Anadolu’dan istifaların olacağı söyleniyor.

Türk siyasetinde ilk kez böyle bir olay yaşanıyor? Erdoğan neden bu yolu tercih etti?

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Erdoğan: ‘Bayrak değişimi yaşanacak’ 19 Nisan 2024 | 6.416 Okunma Erdoğan seçimle ilgili teşhisi yaptı sıra tedavide 18 Nisan 2024 | 2.142 Okunma Erdoğan ne mesajlar verecek Değişim başarılacak mı 17 Nisan 2024 | 1.850 Okunma İsrail ne yapacak... Savaş riski ortadan kalktı mı 16 Nisan 2024 | 833 Okunma Erdoğan AK Parti’de beklenen değişimi gerçekleştirecek mi 15 Nisan 2024 | 3.484 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar