Erdoğan’dan Kılıçdaroğlu’na destek ve ekonomi

Hürriyet Gazetesi Yazarı Abdulkadir Selvi'nin bugünkü (10.06.2022)''Erdoğan’dan Kılıçdaroğlu’na destek ve ekonomi'' başlıklı yazısı.

2023 seçimlerine 1 yıl var ama Cumhurbaşkanı Erdoğan, cumhurbaşkanı adaylığı konusunda Kılıçdaroğlu’nu sıkıştırmaya başladı.

Erdoğan, 1 Haziran günü AK Parti grubunda Kılıçdaroğlu’na “Yüreği yetip 2023’te cumhurbaşkanı adayı olacak mı?” diye sormuştu. Kılıçdaroğlu aynı gün buna, “Var mısın yarın erken seçimi ilan etmeye, aynı gün içinde adayımızı açıklayalım” diye yanıt verdi. “Hodri meydan, çık karşıma. Adayım” demedi. Topu Millet İttifakı’na attı. “Adayımızı” dedi.

Erdoğan 5 Haziran’da bu kez AK Parti’nin Kızılcahamam kampında Kılıçdaroğlu’na, “Sen sıkıyorsa aday mısın değil misin, onu açıkla” diye seslenmişti.

Kılıçdaroğlu bu çağrıya karşı hiç yanıt vermedi. Erdoğan bu işin peşini bırakmaz, Kılıçdaroğlu’nu kaçtığı yere kadar kovalar demiştim. Erdoğan dün İzmir’de bu kez cepheyi genişletti. “Kılıçdaroğlu ya adaylığını ya da adayını açıkla” dedi.

ERDOĞAN’IN STRATEJİSİ

Görünen o ki Erdoğan, cumhurbaşkanı adaylığı konusunda kronometreyi işletmeye başladı. Peki Erdoğan’ın bu konudaki stratejisi ne? Neden Kılıçdaroğlu’nu bu kadar sıkıştırıyor?

1- Erdoğan, Kılıçdaroğlu’nu hedef alarak aslında cumhurbaşkanlığı adaylığında CHP liderine güçlü bir destek veriyor.

2- Kılıçdaroğlu’nu adaylığını açıklamaya zorlayarak 6’lı masayı karıştırmayı hedefliyor.

3- Erdoğan, cumhurbaşkanlığı seçiminde CHP lideri ile yarışmak istiyor.

NEDEN KILIÇDAROĞLU

Şundan emin olun. Kılıçdaroğlu’nun adaylığına karşı çıkanlar, İmamoğlu, Yavaş ya da Akşener olsun diye isteyenler, “Bakın Erdoğan İmamoğlu ya da Yavaş veya Akşener karşısında kazanamayacağını anladı o nedenle Kılıçdaroğlu’nu istiyor” diye harekete geçecekler. Erdoğan’a Azerbaycan dönüşü bu konuyu da sormuştuk. Muhalefetin kimi aday göstereceği benim umurumda değil demişti. Erdoğan, Kılıçdaroğlu’nun aday olmak istediğini görüyor. Zaten görmeyen mi var. Kılıçdaroğlu’nun adaylığı bağıra bağıra geliyor. Daha fazla top çevirmeden bir an önce karşısına rakip olarak çıkmasını istiyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Erdoğan ile Özel ne konuştular 25 Nisan 2024 | 3.519 Okunma Erdoğan’ın ABD gezisi iptal edildi mi 24 Nisan 2024 | 4.168 Okunma Irak’la tarihi dönüm noktası 23 Nisan 2024 | 495 Okunma Erdoğan’ın Irak ziyaretinin kodları 22 Nisan 2024 | 2.194 Okunma Erdoğan: ‘Bayrak değişimi yaşanacak’ 19 Nisan 2024 | 7.822 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar