Erdoğan’dan Kılıçdaroğlu’na davet

Hürriyet Gazetesi Yazarı Abdulkadir Selvi'nin bugünkü (02.12.2022)''Erdoğan’dan Kılıçdaroğlu’na davet'' başlıklı yazısı.

Kılıçdaroğlu, yarın İstanbul’da ekonomi programını açıklayacak. Muhalefetin sadece eleştirmeyip bir model ortaya koyması yararlı.

Ayrıca iktidar ile muhalefetin çözüm konusunda yarış halinde olması ise siyasete kalite getiriyor.

Kılıçdaroğlu’nun ithal danışmanlarla hazırladığı ekonomi modelinin “Merkel modeli” olduğunu savunanlar var. Merkel’in danışmanı Jeremy Rifkin’in Kılıçdaroğlu’nun başdanışmanlığına getirilmesinden etkilenerek bu isim verilmiş olabilir. Kılıçdaroğlu’nun ise, “ABD’den teknoloji, İngiltere’den finansman, Almanya’dan üretim modelleri üzerine bir karma yaptık” dediği ifade ediliyor.

Kılıçdaroğlu, ithal modeli açıklamadan önce, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın davetine uyarak yerli modelleri de incelese yararlı olurdu.

MAKAS MÜZESİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kılıçdaroğlu’nu ilk yerli ve milli otomobilimiz Togg’un açılışına davet etmişti. Ancak Kılıçdaroğlu, açılışa katılmamıştı. Şimdi davet sayısı ikiye çıktı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti MKYK toplantısında, Yusufeli Barajı’nı anlattıktan sözü açılışlara getiriyor. “Bizim bir makas müzemiz var. Orada toplu açılış yaptığımız 1300 makas bulunuyor. Bay Kemal’in makas müzemizi görmesini isterdim. Bu eserler nasıl yapılıyormuş, görürdü” diyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi konuşulacak mı 26 Nisan 2024 | 3.468 Okunma Erdoğan ile Özel ne konuştular 25 Nisan 2024 | 3.646 Okunma Erdoğan’ın ABD gezisi iptal edildi mi 24 Nisan 2024 | 4.182 Okunma Irak’la tarihi dönüm noktası 23 Nisan 2024 | 496 Okunma Erdoğan’ın Irak ziyaretinin kodları 22 Nisan 2024 | 2.195 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar