Erdoğan’dan AK Parti milletvekillerine çarpıcı açıklamalar

Hürriyet Gazetesi Yazarı Abdulkadir Selvi'nin bugünkü (16.03.2022)''Erdoğan’dan AK Parti milletvekillerine çarpıcı açıklamalar'' başlıklı yazısı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti milletvekilleriyle gruplar halinde yaptığı kahvaltılı toplantıları sürdürüyor.

Erdoğan dün de AK Parti Grup Başkanvekili Muhammed Emin Akbaşoğlu başkanlığında 50 civarındaki milletvekili ile bir araya geldi. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay ile Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Enerji Bakanı Fatih Dönmez, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın katıldığı toplantıda Genel Başkanvekilleri Binali Yıldırım ve Numan Kurtulmuş ile AK Parti Grup Başkanı İsmet Yılmaz da yer aldı. Erdoğan, toplantının başında milletvekillerine, “Her şeyi konuşabilirsiniz” diyor. Cumhurbaşkanı daha önce de “Biz gönül diliyle konuşuruz. Burada kendinize hiçbir kısıtlama koymadan konuşun” demişti. Toplantıda 27 milletvekili söz alarak konuşuyor. Geçen seferki kahvaltılı toplantıdan sonra da dikkat çekmiştim. Toplantıdan sonra milletvekillerinin morallerinin yükseldiği dikkatimi çekiyor. “Verimli bir toplantı oldu” diyorlar. Dün de benzer izlenimler edindim. Konuştuğum milletvekilleri Cumhurbaşkanı için, “Morali çok yüksekti” dediler.

UKRAYNA SAVAŞI’NDAKİ POZİSYONUMUZ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, toplantının başında Ukrayna Savaşı ve Türkiye’nin pozisyonuna dair önemli değerlendirmeler yapmış. Ukrayna Savaşı’yla ilgili aktif bir çaba içinde olan Erdoğan, Türkiye’nin bu girişimlerini sürdüreceğini söylüyor. Türkiye’nin iki ülke ile konuşabilme pozisyonunu koruyacağını ifade ediyor. Erdoğan Batı dünyasının tutumunu eleştirerek, ”Ukrayna konusunda bir şeyler söylüyorlar. NATO da AB üyeleri de sadece laf üretiyor. Ama bir şey yapmıyorlar” diyor.

ANTALYA DİPLOMASİ FORUMU

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Erdoğan ile Özel ne konuştular 25 Nisan 2024 | 24 Okunma Erdoğan’ın ABD gezisi iptal edildi mi 24 Nisan 2024 | 4.126 Okunma Irak’la tarihi dönüm noktası 23 Nisan 2024 | 489 Okunma Erdoğan’ın Irak ziyaretinin kodları 22 Nisan 2024 | 2.192 Okunma Erdoğan: ‘Bayrak değişimi yaşanacak’ 19 Nisan 2024 | 7.822 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar