Erdoğan’a neden düşmanlar?

CHP Kongresini tamamladı. “Demokrasi, değişim ve kardeşlik” adını vermişlerdi ama değişimden anladıklarının sadece Parti Meclisi'nin değişmesi olduğu ortaya çıktı. Genel...

CHP Kongresini tamamladı. “Demokrasi, değişim ve kardeşlik” adını vermişlerdi ama değişimden anladıklarının sadece Parti Meclisi'nin değişmesi olduğu ortaya çıktı. Genel Başkanlığı rakipsiz kazanan Kılıçdaroğlu, PM seçiminde listesi delik deşik oldu. PM'ye ancak 29 ismi sokabildi. CHP liderini zor günler bekliyor.

Ayrıca heyecansız, ruhsuz geçen kongrede bir kez daha görüldü ki CHP'nin, Türkiye'ye verebileceği yeni bir şey yok. “Eski tas eski hamam”

CHP ile ilgili önyargıları 5 başlık halinde sıralayan Kılıçdaroğlu, buna dair samimi bir özeleştiri ortaya koyamadı. Türkiye'nin önüne bir vizyon koyamadı ama en azından CHP'nin önüne bir hedef koyabilirdi. Onu dahi yapamadı.

Peki CHP kongresinde ne vardı? Cumhurbaşkanı'na hakaret. Darbeci Kenan Evren'in karşısında el pençe divan duranlar, halkın yüzde 52 oy oranı ile doğrudan seçtiği Cumhurbaşkanı Erdoğan'a hakaret etmeyi tercih etti.

İsmet Paşa'lı Menderes'li yıllara yetişemedim. 1984 yılında başladığım meslek hayatımda siyaseten yasaklı olduğu günlerden bu yana Demirel'i, Ecevit'i, Erbakan'ı, Türkeş'i izledim. Başbakanlığın ilk diliminden itibaren Turgut Özal'ı, Mesut Yılmaz'ı, Tansu Çiller'i, Deniz Baykal'ı hadi yeni kuşaklar unutmuştur hatırlatayım Turgut Sunalp'le, Necdet Calp'i dahi dinlemişliğimiz vardır ama hakaret konusunda Kılıçdaroğlu, Bahçeli ve Demirtaş gibisini görmedim.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi konuşulacak mı 26 Nisan 2024 | 4.535 Okunma Erdoğan ile Özel ne konuştular 25 Nisan 2024 | 3.657 Okunma Erdoğan’ın ABD gezisi iptal edildi mi 24 Nisan 2024 | 4.184 Okunma Irak’la tarihi dönüm noktası 23 Nisan 2024 | 498 Okunma Erdoğan’ın Irak ziyaretinin kodları 22 Nisan 2024 | 2.197 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar