Erdoğan ve Kılıçdaroğlu yükselişte

Hürriyet Gazetesi Yazarı Abdulkadir Selvi'nin bugünkü (15.08.2022)''Erdoğan ve Kılıçdaroğlu yükselişte'' başlıklı yazısı.

Areda-Survey’in haziran ayı anketinde bir rakam hatası yapmıştım. Fark edince Hürriyet’in web sayfasında hemen düzeltme yapmış, Twitter hesabımdan da açıklama yapmıştım.

Geçmişte yaptığı anketlerin isabetsiz çıkması üzerine mesleği bırakmak zorunda kalan birisi, buna rağmen algı operasyonuna kalkıştı. Akraba kontenjanından yeniden döndüğü kamuoyu araştırmalarında karavana atışlara devam etmekle yetinmiyor bir de anketler üzerinden algı operasyonu yapıyor. Kestiği yüksek faturaların bedelini ödemek için CHP’nin oylarını Kapadokya’da balon turuna çıkarmış gibi yükseltiyor.

KILIÇDAROĞLU DA İNANMIYOR

AK Parti’yi yakında barajın altına düşürecek ama yaptığı anketlere Kılıçdaroğlu bile inanmıyor. Kılıçdaroğlu’nun, “Anketler bize de geliyor. İki firmanın abonesiyiz, onlar geliyor. Geldiklerinde ilgili genel başkan yardımcımıza gönderiyorum. Emin olun açıp bakmıyorum bile” dediği anketçilerden. Peki yayınladığım anketlerden neden rahatsız oluyor? İşin asıl önemli olan tarafı burası. Kendince bir algı operasyonuna soyunuyor. Ama güvenilir kamuoyu araştırma şirketlerinin verileri onun balonunu patlatıyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Erdoğan ile Özel ne konuştular 25 Nisan 2024 | 3.627 Okunma Erdoğan’ın ABD gezisi iptal edildi mi 24 Nisan 2024 | 4.175 Okunma Irak’la tarihi dönüm noktası 23 Nisan 2024 | 496 Okunma Erdoğan’ın Irak ziyaretinin kodları 22 Nisan 2024 | 2.194 Okunma Erdoğan: ‘Bayrak değişimi yaşanacak’ 19 Nisan 2024 | 7.822 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar