Erdoğan, ‘Üçüncü Dünya Savaşı çıkar’ diye uyardı

Hürriyet Gazetesi Yazarı Abdulkadir Selvi’nin bugünkü (07.04.2022)''Erdoğan, ‘Üçüncü Dünya Savaşı çıkar’ diye uyardı’’ başlıklı yazısı.

Ukrayna Savaşı’nda hem Putin’le hem Zelenski ile görüşen tek lider olan Erdoğan, barışın sağlanması için gösterdiği çabalarla küresel liderliğini perçinledi.

Putin ve Zelenski tarafından güvenilir arabulucu olarak görüldüğü için dünya liderleri, destek vermek ve bilgi almak için Erdoğan’la görüşmeyi tercih ediyorlar. Ukrayna konusunda Erdoğan’ın duruşu diğer ülke liderleri tarafından merak ve ilgi konusu olmaya devam ediyor.

Ukrayna Savaşı 24 Şubat’ta başladı. Erdoğan 23 Şubat tarihinden bu yana Zelenski ile dört kez, Putin’le üç kez görüştü. Ben en son 50’yi geçince saymayı bıraktım, Erdoğan bu süreçte başta ABD Başkanı Biden olmak üzere devlet ve hükümet başkanlarıyla görüşmeler yaptı.

Bizim muhalefet ne yapıyor? Henüz Erdoğan’ın yediği manda yoğurdu polemiğini aşabilmiş değil.

‘AZİZ NESİN’LİK

Aylar süren tartışmalardan sonra altı liderin oturacağı masanın şeklini belirlemeyi başardılar. Liderler toplantısından sonra yayınlanan ortak bildirinin bir hikâyesi var. Anlatsam ‘Aziz Nesin’lik olur. Bir sayfalık açıklama için neredeyse masayı dağıtacak hale gelenler, yarın ülkeyi yönetmeye kalksa vay halimize. Ukrayna Savaşı biter, bunlar daha hangi açıklamayı yaparız diye tartışıyor olur. O kadar yani...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi konuşulacak mı 26 Nisan 2024 | 4.327 Okunma Erdoğan ile Özel ne konuştular 25 Nisan 2024 | 3.657 Okunma Erdoğan’ın ABD gezisi iptal edildi mi 24 Nisan 2024 | 4.184 Okunma Irak’la tarihi dönüm noktası 23 Nisan 2024 | 496 Okunma Erdoğan’ın Irak ziyaretinin kodları 22 Nisan 2024 | 2.197 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar