Erdoğan sorunların farkında

Hürriyet Gazetesi Yazarı Abdulkadir Selvi’nin bugünkü (21.04.2022)''Erdoğan sorunların farkında’’ başlıklı yazısı.

Seçimlere 14 ay var ama siyaset seçim havasına girdi. Fakat önlerinde de çözmeleri gereken çok önemli sorunlar var. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın AK Parti MYK toplantısında ekonomiye ve siyasete ilişkin önemli değerlendirmeler yaptığını bildiğim için AK Parti grubunda vereceği mesajları almak üzere Meclis’in yolunu tuttum.

6’lı masada yaşanan dalgalanmalar iktidar cenahından ilgiyle takip ediliyor. Kimi zaman “Biz dememiş miydik?” havası oluşuyor. Kimi zaman “Bunlar ne yapacak?” merakı yaşanıyor. Ama genel izlenim, 6’lı ittifakın toplumda heyecan uyandırmadığı ve halka güven vermediği yönünde. 6’lı masadaki sallantılar, iktidar cephesinde moral artışına neden oluyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ilk zamanlar, “Biz kendi işimize bakalım. Onların ne yaptığı önemli değil” havasındaydı. Ama son iki konuşmasında 6’lı ittifaka esaslı eleştiriler yöneltiyor. Erdoğan’ın, “Biz kendi işimize bakalım” yaklaşımı doğru. Halk hâlâ AK Parti ne yapacak diye bakıyor.

6’LI İTTİFAKA SALVOLAR

Ama siyasetin doğasında rakibinin açığını yakalayınca eleştirmek var.

Gültekin Uysal’ın, Babacan ve Davutoğlu’nu hedef alan tweet’leri, Temel Karamollaoğlu’nun üçüncü ittifaktan söz etmesi, 6’lı ittifak üzerinde kuşkuların oluşmasına neden oldu. Erdoğantecrübeli bir siyasetçi, eski bir futbolcu. Kalede boşluğu görünce şutunu attı. “Bu süreç, muhalefetin ve 28 Şubat İttifakı’nın kendi menfaatlerinden ve hırslarından başka bir gayelerinin, hiçbir amaçlarının olmadığını ortaya çıkarmıştır. Muhalefetin ve 6+1’li masanın tek derdi, birbirine gol atmak, sosyal medyadan birbirlerine ayar vermek, laf yetiştirmektir” dedi.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İsrail ne yapacak... Savaş riski ortadan kalktı mı 16 Nisan 2024 | 763 Okunma Erdoğan AK Parti’de beklenen değişimi gerçekleştirecek mi 15 Nisan 2024 | 3.267 Okunma Yeni siyasi denge ve Erdoğan-Özgür Özel ilişkisi 12 Nisan 2024 | 707 Okunma Bu kez anketten farklı sonuçlar çıktı 11 Nisan 2024 | 1.953 Okunma Özgür Özel İmamoğlu’nu rahatsız Yavaş’ı mutlu etti mi 10 Nisan 2024 | 725 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar