Erdoğan, Sisi görüşmesini yorumladı: İki halkın birlikteliği önemli

Hürriyet Gazetesi Yazarı Abdulkadir Selvi'nin bugünkü (22.11.2022)'' Erdoğan, Sisi görüşmesini yorumladı: İki halkın birlikteliği önemli'' başlıklı yazısı.

YENİDEN NİYE BAŞLAMASIN?

“(Dünyanın konuştuğu Sisi ile tokalaşma fotoğrafı) Bir süreç başlayabilir demiştik. Böyle bir sürecin başlaması için burada bir adım atılmış oldu ve hayırlısıyla görüşmeleri yaptık. Temennim odur ki, önce bakanlarımızla başlayan bir süreci, daha sonra inşallah üst düzey görüşmelerle iyi bir noktaya taşıyalım istiyoruz. Çünkü olaya ben şöyle bakıyorum, Türkiye-Mısır arası, bir liderler buluşması değildir, Türk milleti ile Mısır halkının geçmişteki birlikteliği bizim için çok önemlidir. Yeniden niye olmasın, yeniden niye başlamasın? Bunların sinyalini verdik. İnşallah fevkalade bir hal olmadıktan sonra bu adımı hayırlısıyla atarız. Bizim tabii kendilerinden tek isteğimiz; bu görüşmelerle birlikte, bize karşı Akdeniz’de tavır içinde olanlara yönelik burada biz barışı ikame edelim, onunla beraber yolumuza inşallah devam edelim.”

04.00’TE PENÇE KILIÇ BİLGİLENDİRMESİ

(Suriye ve Irak’ın kuzeyinde terör örgütü PKK/YPG’ye karşı başlatılan Pençe Kılıç Harekâtı’nın detayları)

“Pençe Kılıç Hava Harekâtı icrasında 70 kadar muharip ve destek uçağımız ile İHA’lar hep birlikte görev aldılar. Ülkemizi, milletimizi ve hudut güvenliğimizi tehdit eden teröristlere ait barınak, sığınak, mağara, tünel, mühimmat depolarıyla sözde karargâh ve eğitim kamplarından oluşan toplam 89 hedef başarıyla imha edildi. Burada çok sayıda terörist etkisiz hale getirildi. Bunlar mağaraların içinde. Orada kimin öldüğü, kimin etkisiz hale geldiği, bunların hepsi daha sonra çıkacak.

Şu anda gelinen noktada Irak kuzeyinde yaklaşık 140 kilometre derinlikte 45, Suriye’de ise yaklaşık 20 kilometre derinlikte 44 terör yuvası tam isabetle vuruldu. Harekâta katılan unsurlarımız hamdolsun vukuatsız olarak tekrar görev mahalline döndüler. Operasyon sürerken sabaha doğru 04.00’te Hulusi Paşa’yla görüştüm, son durum nedir bana anlattı.”

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Skandalın merkezinde İmamoğlu var 26 Mart 2024 | 3.076 Okunma Akşener ile İmamoğlu ve Yavaş arasındaki savaş büyüyor 25 Mart 2024 | 2.244 Okunma İmamoğlu’nun mal varlığı artmış 22 Mart 2024 | 1.258 Okunma PKK’yla mücadelede yeni konseptin kodları 21 Mart 2024 | 1.137 Okunma Bir CHP’li satıştan komisyon istemiş 20 Mart 2024 | 1.243 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar