Erdoğan, Putin ve Zelenski zirvesi olur mu

Hürriyet Gazetesi Yazarı Abdulkadir Selvi’nin bugünkü (10.03.2022)’’ Erdoğan, Putin ve Zelenski zirvesi olur mu‘’ başlıklı yazısı.

Gözler Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Ukrayna Savaşı’na dönük açıklamalarına çevrilmişti. Erdoğan’ın, Putin ve Zelenski ile konuşabilen, bu konuda 20’yi aşkın ülkenin devlet başkanı ve başbakanı ile görüşen bir lider olması nedeniyle yapacağı açıklamalar önemliydi. 

Krizin başından itibaren, “Ne Rusya’dan vazgeçeriz ne Ukrayna’dan” diye bir perspektif ortaya koymuş, aktif arabuluculuğa soyunmuş bir lider. Erdoğan, Ukrayna üzerinde yaşanan uluslararası güç savaşında üçüncü yolun liderliğini yapıyor. Erdoğan, “Türkiye’nin her iki tarafla konuşabilen anahtar ülke konumu dünyada büyük takdir topluyor” dedi.

Erdoğan...

Ne Rusya ne Ukrayna.

Hem Rusya hem Ukrayna politikasını sürdürmekte kararlı.

BARIŞIN ÇOCUKLARI

Savaşın çocuklarını görüyoruz. Suriyeli çocukların cesetlerinin sahillere vurması Batı’nın kılını kıpırdatmadı. Onları çocuk olarak görmedi. Siyahlı saçlı, kara gözlü Müslüman çocuklar olarak değer vermeye layık görmedi. Şimdi ise sarı saçlı, mavi gözlü çocuklar ölüyor.

Onların hepsi bizim çocuklarımız.

Batı, siyah saçlı çocukla sarı saçlı çocuğu, kara gözlü çocukla mavi gözlü çocuğu ayırıyor. Ama ona da bir şey yapmıyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Anketler üzerinden algı operasyonu yapıyorlar 29 Mart 2024 | 1.233 Okunma Kürtlerin ve dindarların sorununu Erdoğan çözdü 28 Mart 2024 | 1.291 Okunma Para kulelerinde oklar İmamoğlu’nu gösteriyor 27 Mart 2024 | 1.870 Okunma Skandalın merkezinde İmamoğlu var 26 Mart 2024 | 3.260 Okunma Akşener ile İmamoğlu ve Yavaş arasındaki savaş büyüyor 25 Mart 2024 | 2.248 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar