Erdoğan neden uyarma gereği duydu?

CUMHURBAŞKANI Erdoğan, Diyarbakır’da kanaat önderleriyle iftardan sonra havaalanına giderken yolda aracı durduruyor, Kadayıfçı Hacı Levent’e giriyor. Karşılarında Cumhurbaşkanı’nı gören...

CUMHURBAŞKANI Erdoğan, Diyarbakır’da kanaat önderleriyle iftardan sonra havaalanına giderken yolda aracı durduruyor, Kadayıfçı Hacı Levent’e giriyor.

Karşılarında Cumhurbaşkanı’nı gören Diyarbakırlılar seviniyorlar. Kimisi hemen cep telefonuna sarılıp yakınlarına haber veriyor, kimisi fotoğraf çektirmek için sıraya giriyor. Cumhurbaşkanı kucağındaki bebekle yanına gelen genç bir babayı görünce, ”Annesi nerede” diye soruyor. Baba, 7 aylık bebeği Cumhurbaşkanı’nın kucağına bırakıp, annesini çağırmaya gidiyor. Anneyi bulmak biraz uzayınca Erdoğan, bebeği bir süre sevip ESKİ Diyarbakır Milletvekili Mine Lök Beyaz’a veriyor. ”Karıma söz verdim fotoğraf çektirmeden gitmem” diyenleri, ‘selfie’ çeken genç kızları kırmıyor.

Hendek savaşlarında bazı semtlerinde sokağa çıkma yasağının ilan edildiği Diyarbakır’da, gece yarısı Cumhurbaşkanı’nın aracını durdurup çat kapı bir tatlıcıya gireceği, sokakta yürüyüp vatandaşlarla sohbet edeceği söylense inanmazdım.

Diyarbakır hep küllerinden doğdu. Teröre inat huzuru aradı. Dilerim gece yarısı Cumhurbaşkanı’nın sokaklarında gezebildiği Diyarbakır kalıcı olur. Çünkü Diyarbakır huzur bulmadan, bölge bulmaz.

ERDOĞAN NEDEN SİZİN VEKİLİNİZ BENİM DEDİ

Bu açıdan Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Diyarbakır ziyareti ve orada verdiği mesajlar önemliydi. Milletvekili listelerinden dolayı bölgede sıkıntı yaşanıyor. Erdoğan o nedenle, ”Sizin vekiliniz benim” diyerek bu kez şahsına oy istedi. Barzani’nin bağımsızlık referandumu sırasında kullanılan dil ve MHP ile ittifakın Kürtlere iyi anlatılması gerekiyor. Bunun için bir söylem geliştirilmiş. HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli’nin Barzani aleyhinde attığı, ”Sende bir puştluk vardır” tweet’i, Şeyh Said’i idam edenin, Kürtçeyi yasaklayanın MHP değil CHP olduğu anlatılıyor. Bölgede AK Parti ve HDP var. HDP’nin barajı aşıp aşmaması milletvekili dağılımını etkileyecek.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kanaat önderleriyle iftarına ilişkin gözlemleri yansıtmak istiyorum.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Erdoğan’ın ABD gezisi iptal edildi mi 24 Nisan 2024 | 4.095 Okunma Irak’la tarihi dönüm noktası 23 Nisan 2024 | 489 Okunma Erdoğan’ın Irak ziyaretinin kodları 22 Nisan 2024 | 2.190 Okunma Erdoğan: ‘Bayrak değişimi yaşanacak’ 19 Nisan 2024 | 7.822 Okunma Erdoğan seçimle ilgili teşhisi yaptı sıra tedavide 18 Nisan 2024 | 2.166 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar