Erdoğan neden iki kez özgürlük vurgusu yaptı

Hürriyet Gazetesi Yazarı Abdulkadir Selvi'nin bugünkü (26.09.2022)''Erdoğan neden iki kez özgürlük vurgusu yaptı'' başlıklı yazısı.

2023 seçimlerine damga vuracak kesimlerden biri de ilk kez oy kullanacak olan gençler olacak.

Böyle olunca Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın gençlerle buluşmasını izlemek üzere Sakarya’daydım. 2023 seçim kampanyasının ipuçlarına dair ilginç gözlemlerim oldu. Onları paylaşacağım ama öncelikle AK Parti ve gençlik konusunda bir noktaya dikkat çekmek istiyorum.


Bir ezber vardı. Z kuşağı şöyle, gençler böyle, gençler AK Parti’ye oy vermiyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan bu algıyı kırmak için müthiş bir çaba sarfediyor. AK Parti Gençlik Kolları Başkanı Eyyüp Kadir İnan da bu yönde çok başarılı organizasyonlara imza atıyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı Adana’da, Mersin’de, Diyarbakır’da, Kahramanmaraş’ta, Trabzon’da, Ankara’da Millet Kütüphanesi’nde gençlerle bir araya getirdi. Erdoğan kimi zaman şiir okudu, kimi zaman onlarla birlikte şarkılara eşlik etti.

GENÇLERLE BULUŞMA

Sakarya’daki, “İlk oyum Erdoğan’a, ilk oyum AK Parti’ye  programının konsepti ise farklıydı. İsminden de anlaşılacağı gibi seçimlere dönük bir çalışmaydı. Gençlik Kolları Başkanı Eyyüp Kadir İnan, “2023 seçimleri gençlerden en fazla oy aldığımız bir seçim olacak” diyerek hedeflerini ortaya koydu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Sakarya’dan başlayan, “İlk oyum Erdoğan’a ilk oyum AK Parti’ye” etkinliği kapsamında 10 yerde daha gençlerle buluşacak.

KIPIR KIPIRDILAR

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın gençlerle buluşacağı salona ulaştığımda henüz Sakarya mitingi devam ediyordu. Gençler kıpır kıpırdı. Sıra “Erik dalı” şarkısına gelince salon oynadı. Erdoğan salona klasik seçim şarkıları ile değil, Erdem Kınay’ın performans sergilediği “Senden daha güzel” eseriyle girdi.

GENÇLERLE SELFIE

Erdoğan tribünleri dolaşırken dikkat ettim. Nasıl ki Şanghay İşbirliği Zirvesi’ne katılan liderlerle sohbet ettiği fotoğrafında samimiyse, BM Genel Kurulu’nda konuşurken ne kadar kararlıysa gençlerle buluşmasına da o kadar önem veriyordu. Erdoğan tribünleri selamlarken gençler coştu. Gençler ona güller attılar. O gençlere güller attı. Kürsüye çıkarken de kürsüden inerken de yine gençlerin yanına gitti. Gençlerin selfie çektirme isteğini geri çevirmedi. Her şey o kadar doğaldı ki, Erdoğan’ı bir kelime ile tarif et deseler, “doğal” derim.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İsrail ne yapacak... Savaş riski ortadan kalktı mı 16 Nisan 2024 | 769 Okunma Erdoğan AK Parti’de beklenen değişimi gerçekleştirecek mi 15 Nisan 2024 | 3.268 Okunma Yeni siyasi denge ve Erdoğan-Özgür Özel ilişkisi 12 Nisan 2024 | 709 Okunma Bu kez anketten farklı sonuçlar çıktı 11 Nisan 2024 | 1.953 Okunma Özgür Özel İmamoğlu’nu rahatsız Yavaş’ı mutlu etti mi 10 Nisan 2024 | 726 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar