Erdoğan neden büyük fotoğrafa bakın dedi

ERDOĞAN-Bahçeli görüşmesinden sonra ittifak çalışmaları hızlandı. AK Parti’nin uyum komisyonu dün Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığındaki ilk toplantısını...

ERDOĞAN-Bahçeli görüşmesinden sonra ittifak çalışmaları hızlandı.

AK Parti’nin uyum komisyonu dün Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığındaki ilk toplantısını gerçekleştirdi. İki partinin uyum heyeti ise bugün bir araya gelecek.

Buraya bir nokta koyup, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın AK Parti milletvekilleriyle kahvaltılı toplantıda yaptığı değerlendirmeye dönmek istiyorum.

Erdoğan söze Bahçeli ile yaptığı görüşmeyi anlatarak başlıyor. “Yarım saatlik bir görüşme oldu ama çok faydalı bir görüşme oldu” diyor. Sözlerini, “Seçim ittifakını bir milli mutabakat olarak görüyoruz” diye sürdürüyor. Milletvekillerini, “Bireysel bakmayın, büyük fotoğrafa bakın” diye uyarıyor. AK Parti ile MHP sadece ittifak yapmıyor aynı zamanda başkanlık sistemine göre Türkiye’yi yeniden yapılandırıyor. Bahçeli’nin, “2019’da Türkiye’de üçüncü bir dönem başlayacak” tespiti bu açıdan önemli.

2019’a giderken Erdoğan, MHP ittifakının temellerini atıyor, CHP ise kendi içinde ittifakı sağlamakta zorlanıyor. AK Parti ile MHP, başkanlık sistemine göre Türkiye’yi yeniden dizayn ediyor, CHP ise Mustafa Kemal’in askerleri miyiz, yoksa yoldaşı mıyız tartışması yapıyor.


SİYASETİ SARSAN TWEET’LER
Demem o ki, CHP’nin CHP’ye yaptığını kimse yapmıyor. 2019’da İstanbul seçimleri hayati bir hale gelmişken, AK Parti bu uğurda büyükşehir belediye başkanını dahi değiştirmişken, CHP’de il başkanlığını bir kadın kazanıyor; Canan Kaftanoğlu rakibiyle mücadele ederek seçimi alıyor.

Böylece CHP, 2019 öncesinde iyi bir başlangıç yapıyor derken bir de bakıyorsunuz ki, Canan Hanım’da yok yok. Tweet’leri tam bir felaket. Bir Gezi eylemcisi mi desem, ergen psiko...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Irak’la tarihi dönüm noktası 23 Nisan 2024 | 461 Okunma Erdoğan’ın Irak ziyaretinin kodları 22 Nisan 2024 | 2.159 Okunma Erdoğan: ‘Bayrak değişimi yaşanacak’ 19 Nisan 2024 | 7.820 Okunma Erdoğan seçimle ilgili teşhisi yaptı sıra tedavide 18 Nisan 2024 | 2.163 Okunma Erdoğan ne mesajlar verecek Değişim başarılacak mı 17 Nisan 2024 | 1.865 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar