Erdoğan, Myanmar lideri ile ne görüştü

MYANMAR’da büyük bir insanlık dramı yaşanıyor.Arakan Müslümanlarına yönelik soykırım karşısında insanlık susarken, Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşuyor. Erdoğan...

MYANMAR’da büyük bir insanlık dramı yaşanıyor.
Arakan Müslümanlarına yönelik soykırım karşısında insanlık susarken, Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşuyor. Erdoğan, Arakan’daki insani dramın sona erdirilmesi için Kurban Bayramı süresince 20’ye yakın liderle görüştü. Erdoğan, İsrail’in Doğu Kudüs’e yönelik baskıları ve Katar’a ambargo konusunda da çaba gösteren tek liderdi. Doğu Kudüs ve Katar krizinde başarı sağladı. Erdoğan’ın çabaları sonucunda Myanmar’daki insani dram dünya gündemine taşındı. BM, Türkiye’nin önerisini cesaret verici bulduğunu açıkladı. Diğer ülkelere, Türkiye’nin Bangladeş’e yaptığı, “Sınırları aç, masraflarını karşılayalım” önerisine destek vermeleri yönünde çağrı yaptı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın krizin kritik bir aşamasında Myanmar Lideri Aung San Suu Çii ile görüşmesi ise süreçte önemli bir adım oldu. İki liderin görüşmesine ilişkin Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından edindiğim izlenimleri paylaşmak istiyorum.

GÖRÜŞMENİN BAŞLIKLARI

- Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Myanmar Lideri Çii arasındaki görüşme bir görüş teatisi şeklinde gerçekleşmiş.

- İki lider, krizin nasıl çözüleceği ve Arakan Müslümanlarına ulaştırılacak yardım konusunun üzerinde durmuş.


- Cumhurbaşkanı Erdoğan, İnsan Hakları ihlallerine karşı yaptığı çalışmalar nedeniyle Nobel Ödülü’ne layık görülen Myanmar Lideri Çii’ye, Arakan Müslümanlarına yönelik insan hakları ihlallerindeki artışın başta İslam dünyası olmak üzere tüm dünyada endişeye yol açtığını belirtmiş.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Anketler üzerinden algı operasyonu yapıyorlar 29 Mart 2024 | 1.233 Okunma Kürtlerin ve dindarların sorununu Erdoğan çözdü 28 Mart 2024 | 1.291 Okunma Para kulelerinde oklar İmamoğlu’nu gösteriyor 27 Mart 2024 | 1.870 Okunma Skandalın merkezinde İmamoğlu var 26 Mart 2024 | 3.260 Okunma Akşener ile İmamoğlu ve Yavaş arasındaki savaş büyüyor 25 Mart 2024 | 2.248 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar