Erdoğan kime mesaj verdi

CUMHURBAŞKANI Erdoğan’ın Meclis’e gelişi sırasında baktım, Meclis’in girişinden AK Parti grubuna kadar olan bölümde iğne atsan yere düşmüyordu. Müthiş bir ilgi...

CUMHURBAŞKANI Erdoğan’ın Meclis’e gelişi sırasında baktım, Meclis’in girişinden AK Parti grubuna kadar olan bölümde iğne atsan yere düşmüyordu. Müthiş bir ilgi vardı.

Erdoğan’ın, AK Parti Genel Başkanı olmasıyla birlikte partideki hava değişti. Partiye ayrı bir heyecan geldi. Ama bu bazı sorunları görmeye engel değil.

O nedenle Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, doğrudan AK Parti’ye yönelik mesajları çok önemliydi. AK Parti Genel Merkezi’nin Cumhurbaşkanı’nın bu mesajlarını çerçeveletip teşkilatların duvarlarına asması gerekiyor.

Erdoğan, AK Parti’nin içine dönük mesajlarına, “Bize ne oluyor ki kendi içimizde birbirimize karşı çalım atıyoruz” sorusuyla başladı. Ancak bu sorudan önce gelen önemli bir cümle vardı. “Önce şu hareketin, kendi içinde birbirini sevmesi gerekir” dedi. AK Parti grubunda Erdoğan’ı dinlerken bir an yıllar öncesinde karşı salonda DYP grubunda dinlediğim Demirel’i hatırladım.

DEMİREL’DEN ERDOĞAN’A

“Siz birbirinizi sevin ki millet de sizi sevsin” derdi Süleyman Bey. Ardından da eklerdi, “Siz birbirinize güvenmezseniz, millet size güvenmez”.

Demirel, 12 Eylül darbesinden sonra yasakların kaldırılmasıyla birlikte DYP Genel Başkanı olmuş, müthiş bir mücadele sonucunda 1991 seçimlerinde partiyi iktidara taşımıştı. Muhalefet döneminde karşılaştığında kucaklayan milletvekilleri, ne zaman ki iktidar oldular, yumruklaşmaya başladılar, DYP ondan sonra toparlanamadı. Siyasetteki bu çürümüşlükten ders çıkardığı için, AK Parti başta “Erdemliler” hareketi olarak yola çıkmıştı

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi konuşulacak mı 26 Nisan 2024 | 3.781 Okunma Erdoğan ile Özel ne konuştular 25 Nisan 2024 | 3.654 Okunma Erdoğan’ın ABD gezisi iptal edildi mi 24 Nisan 2024 | 4.182 Okunma Irak’la tarihi dönüm noktası 23 Nisan 2024 | 496 Okunma Erdoğan’ın Irak ziyaretinin kodları 22 Nisan 2024 | 2.195 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar