Erdoğan Kılıçdaroğlu’nu kutladı: ‘Bay Kemal’in adaylığı hayırlı olsun’

Hürriyet Gazetesi Yazarı Abdulkadir Selvi'nin bugünkü (24.10.2022)''Erdoğan Kılıçdaroğlu’nu kutladı: ‘Bay Kemal’in adaylığı hayırlı olsun’'' başlıklı yazısı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Bartın’daki maden faciası nedeniyle ertelenen mitingini izlemek üzere bir hafta içinde ikinci kez Diyarbakır’daydım. Erdoğan gelmeden önce Diyarbakır’ın sokaklarını, caddelerini gezdim, mitingin yapıldığı İstasyon Meydanı’nda halkın arasına karıştım. İzlenimlerimi aktaracağım. Ama önce Sivas’ta nerdeyse cumhurbaşkanı adaylığını açıklayan Kılıçdaroğlu için Erdoğan’ın ilk değerlendirmesini aktarmak istiyorum. Erdoğan, “Hayırlı olsun. Bu isabetli oldu. Bay Kemal gibi bir adayı görmekle nasıl bir cumhurbaşkanlığı yarışı olacağını göreceğiz” dedi. Sıcağı sıcağına bu değerlendirmeyi aktardıktan sonra Erdoğan’ın Diyarbakır gezisinden izlenimlerimi yazıyorum.

DİYARBAKIR KIPIR KIPIR

Diyarbakır’a eski havaalanının olduğu yerden, Bağlar’dan giriş yaptım. Sokaklar, caddeler miting meydanına doğru akıyordu. Kavşakta kadınlar ve gençlerden oluşan heyecanlı bir grup Erdoğan’ı bekliyordu. Kalabalık caddelerden ilerliyor, Şehitlik’te de canlı bir grup karşılamaya hazırlanıyordu. Meydana ulaştığımda ise hıncahınç dolmuştu. Zaten Cumhurbaşkanı Erdoğan da miting alanına gelene kadar izdihamdan yollarda durup konuşma yapmak zorunda kaldı. Erdoğan’ın Diyarbakır mitinglerinin birçoğunu izledim. Erdoğan, en kalabalık ve en canlı mitinglerinden birini yaptı.

PANKARTLAR

“AK Parti bitti” diyenlerin Diyarbakır’ı görmesini isterdim. Bu millet Erdoğan’ı seviyor. Cumhurbaşkanı kürsüye çıktığında İstasyon Meydanı coşkudan yıkılıyordu. Erdoğan meydanların nabzını çok iyi tutan bir lider. Özal’ın, Demirel’in, Ecevit’in mitinglerini izledim. Bunlar hitabeti güçlü liderlerdi. Meydanı sallarlardı. Erdoğan’ın miting performansı da çok güçlü. Meydanın nabzını eline alıyor, on binlerle konuşuyor. Erdoğan konuşmasına, “Biz Diyarbakır’ı özledik. Görüyorum ki Diyarbakır da bizi özlemiş” diye başlayınca meydanda tezahüratlar yükseldi. Konuşmasına, meydana açılan, “6’lı Masa, size buradan bir mesajımız var. Sahiplerinize fırsat vermeyeceğiz. Kürtleri masanıza meze etmeyeceğiz” pankartını okuyarak başladı. “Bir dönem kucaklaşmamızı engellemek için her yolu denediler. Ama bilmiyorlar ki gönülden gönüle giden bir yol vardır. Biz gerekirse serden vazgeçeriz ama Diyarbakır’dan vazgeçmeyiz” dedi. Tabii meydandan alkışlar ve sloganlar yükseldi.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Erdoğan: ‘Bayrak değişimi yaşanacak’ 19 Nisan 2024 | 6.371 Okunma Erdoğan seçimle ilgili teşhisi yaptı sıra tedavide 18 Nisan 2024 | 2.142 Okunma Erdoğan ne mesajlar verecek Değişim başarılacak mı 17 Nisan 2024 | 1.850 Okunma İsrail ne yapacak... Savaş riski ortadan kalktı mı 16 Nisan 2024 | 833 Okunma Erdoğan AK Parti’de beklenen değişimi gerçekleştirecek mi 15 Nisan 2024 | 3.484 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar