Erdoğan, Kazakistan’dan dünyaya ne mesajı verecek

Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi bu hafta 'Erdoğan, Kazakistan’dan dünyaya ne mesajı verecek' başlıklı yazısını kaleme aldı.

İsrail’in Gazze’deki katliamı devam ederken Cumhurbaşkanı Erdoğan’la birlikte Kazakistan’dayız.

Kazakistan’da Türk Devlet Başkanları Zirvesi yapılacak. İkinci yılını doldurmak üzere olan Rusya-Ukrayna savaşı da bu coğrafyayı daha yakından ilgilendiriyor.

TÜRK DÜNYASININ ÖZGÜL AĞIRLIĞI

Türk dünyası büyüyor. Türk dünyası güçleniyor. Siyasi ve ekonomik olarak ağırlığı artıyor. Karabağ’da üst üste iki kez elde edilen zafer Türk dünyasının özgül ağırlığını artırdı. O nedenle 10. Türk Dünyası’nın Astana’da vereceği mesajlar Gazze, Tel Aviv ve Washington açısından önemli olacak.

ZİRVEYE İLİŞKİN NOTLAR

Önce Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın programı ve zirveye ilişkin bilgileri paylaşmak istiyorum. Kazakistan temaslarında Cumhurbaşkanı Erdoğan’a Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Enerji Bakanı Alparslan Bayraktar, Ticaret Bakanı Ömer Bolat ile Ulaştırma Bakanı Abdulkadir Uraloğlu eşlik ediyor. Aksakallar Konseyi Başkanı Binali Yıldırım da heyette. Binali Yıldırım bu görevi üstlendiğinde Meclis’te ‘Hayırlı olsun’ demiştik. ”Artık Aksakallı oldum. Sözümü dinlersiniz” diye espri yapmıştı.

MİT BAŞKANI

MİT Başkanı İbrahim Kalın ve İletişim Başkanı Fahrettin Altun da gezide dikkat çeken isimler. MİT Başkanı Kalın’la uçak havalandıktan sonra selamlaştık ama kısa süre sonra görünmez oldu.

ERDOĞAN’IN TEMASLARI

Esenboğa Havaalanı’ndan hareket ettik. Kazakistan’a, Ankara’dan 4 saat süren bir uçak yolculuğundan sonra ulaştık. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Astana’ya indikten sonra hemen temaslara başladı. Macaristan Başbakanı Viktor Orban’ı kabul etti. Kırgızistan Cumhurbaşkanı Caparov’la görüştü. Akşam Saltanat Sarayı’nda düzenlenen gayri resmi akşam yemeğine katıldı.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Erdoğan-Özel görüşmesi İmamoğlu’nu rahatsız etti 01 Mayıs 2024 | 126 Okunma Erdoğan: ‘50 artı 1 sistemi değişmeli’ 30 Nisan 2024 | 6.589 Okunma Erdoğan, Özel ve Dervişoğlu’ndan beklentiler 29 Nisan 2024 | 1.239 Okunma Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi konuşulacak mı 26 Nisan 2024 | 4.654 Okunma Erdoğan ile Özel ne konuştular 25 Nisan 2024 | 3.671 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar