Erdoğan istifa etmeli mi?

Hürriyet Gazetesi Yazarı Abdulkadir Selvi'nin bugünkü (15.04.2022)''Erdoğan istifa etmeli mi?'' başlıklı yazısı.

Mumyanın dönüşü gibi. Kılıçdaroğlu’nun iddialı bir şekilde gündeme getirdiği ama sonradan ağır tazminat cezalarına çarptırıldığı Man Adası davası yeniden gündemde.

CHP’liler, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın meydan okuduğu konuşmasını gündeme getirerek istifaya davet ediyorlar.

Peki Erdoğan istifa etmeli mi? Kılıçdaroğlu’nun iddia ettiği gibi Yargıtay, Erdoğan’ın yakınlarının paraları Man Adası’na kaçırdığına mı karar verdi?

Tartışmanın yeniden gündeme gelmesi Kılıçdaroğlu’nun attığı bir tweet’le başladı.

Doğrusu Kılıçdaroğlu’nun, “Kanmayın saraydaki şahsın davalarla yaptığı algılara. Hepsini kaybediyor birer birer...” tweet’ini görünce, ilk olarak, demek ki o zaman yargı Kılıçdaroğlu’nun iddia ettiği gibi sarayın yargısı değilmiş, diye düşündüm.

Hatta “Kılıçdaroğlu daha önce hakaret ettiği Yargıtay hâkimlerinden özür diler mi?” diye umut ettim. Ama benimki boş bir umutmuş.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın avukatı Doç. Dr. Hüseyin Aydın, “Sayın Cumhurbaşkanımız adına, Kemal Kılıçdaroğlu aleyhine açtığımız davaların dört tanesi kesinleşmiştir. Kemal Kılıçdaroğlu’nun ferileri ile birlikte sorumlu tutulduğu tutar 165.000 TL’dir. Başkaca kesinleşen bir dava bulunmamaktadır” diye sosyal medya hesabından açıklama yaptı.

Böylece Kılıçdaroğlu’nun bir iddiasının daha doğru olmadığı ortaya çıktı.

KILIÇDAROĞLU O PARAYI ÖDEDİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın avukatı ikinci bir tweet daha attı.

“Sayın Kılıçdaroğlu, bu tweet’i attığı gün, Sayın Cumhurbaşkanımıza manevi tazminat olarak 103.863.97 TL ödeme yapmak zorunda kaldı. Yetmedi, kendisine bakiye borç muhtırası da gönderildi” dedi.

Ama buna rağmen CHP’liler algı operasyonuna devam ettiler.

YARGITAY ONADI

Bu kez de “Yargıtay, Man Adası’yla ilgili belgelerin sahte olmadığını ortaya koydu” dediler.

Kılıçdaroğlu, 17 Aralık 2017 tarihinde Man Adası’yla ilgili iddiaları gündeme getirdi.

Erdoğan ve yakınlarının Türkiye’de vergi vermemek için Man Adası’nda Bellway L.T.D. isimli bir şirket kurduklarını ve bu şirketi sattıktan sonra paraları yurtdışındaki hesaba aktardıklarını, böylece vergi kaçırdıklarını iddia etti.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Anketler üzerinden algı operasyonu yapıyorlar 29 Mart 2024 | 611 Okunma Kürtlerin ve dindarların sorununu Erdoğan çözdü 28 Mart 2024 | 1.286 Okunma Para kulelerinde oklar İmamoğlu’nu gösteriyor 27 Mart 2024 | 1.869 Okunma Skandalın merkezinde İmamoğlu var 26 Mart 2024 | 3.251 Okunma Akşener ile İmamoğlu ve Yavaş arasındaki savaş büyüyor 25 Mart 2024 | 2.248 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar