Erdoğan, İstanbul için hangi uyarılarda bulundu?

Peki 2019’daki seçimlerde de AK Parti’nin adayı Mevlüt Uysal mı olacak? AK Parti kulislerinden edindiğim izlenimleri paylaşmak istiyorum. Mevlüt Uysal başarılı bir performans ortaya koyarsa, bu yol kendisine açık. Bir...

Peki 2019’daki seçimlerde de AK Parti’nin adayı Mevlüt Uysal mı olacak? AK Parti kulislerinden edindiğim izlenimleri paylaşmak istiyorum. Mevlüt Uysal başarılı bir performans ortaya koyarsa, bu yol kendisine açık. Bir anlamda kendi kaderini kendi belirleyecek. Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul belediye başkanlığını kazanmakta kararlı. İstanbul seçimlerini hayati olarak görüyor. O nedenle seçimlere, ‘kazanacak adayla’ girme konusunda kararlı. Vefa ve sadakat çok önemli değerler. Ama hem o değerlere sahip olacak hem de seçim kazanacak. O gün geldiğinde Mevlüt Uysal’la kazanacaksa onunla, Başbakan’la kazanabilecekse seçimlere Binali Yıldırım’a girmekte tereddüt etmeyecek. Başbakan, dün TV’lerin ortak yayınında Hürriyet Ankara Temsilcisi Hande Fırat’ın sorusuna, “Koltuk dolu. Bizim de burada iyi-kötü bir işimiz var” diye karşılık verdi. Ama ‘yok’ demedi. Tabii o zaman geldiğinde ne olur bilemem. Cumhurbaşkanı Erdoğan, pazar günü İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı’yla ilgili istişare toplantısında, “İstanbul’u kaybedersek Türkiye’yi kaybederiz” diyor. Erdoğan’ı Türk siyasetine İstanbul armağan etti. O nedenle İstanbul’un önemini en iyi bilen liderlerden. Ayrıca 10 milyon seçmenin oy kullandığı İstanbul, Türkiye ortalamasını etkiliyor. 10 Ağustos 2014 tarihindeki Cumhurbaşkanlığı seçiminde Erdoğan yüzde 51.79 oy oranı ile birinci turda seçildi. Beklenti İstanbul’un Türkiye ortalamasını yükseltmesiydi. Ancak İstanbul’dan yüzde 49.83 oy aldı. İstanbul tam aksine Türkiye ortalamasını aşağıya çekti. 16 Nisan referandumunda de benzer bir tablo gerçekleşti. Evet oylarının Türkiye ortalaması yüzde 50.4 iken İstanbul’da bu oran 48.65’te kaldı. Erdoğan bu gidişatı gördüğü için, “İstanbul’u kaybedersek Türkiye’yi kaybederiz” diyor.

ERDOĞAN’IN UYARILARI

Cumhurbaşkanı Erdoğan, toplantıda çok önemli uyarılarda bulunuyor. Önümüzdeki sürece ışık tutması açısından bunları madde madde paylaşmak istiyorum.

1- “Çıtayı kendi elimizle en yükseğe koyduk. Önceden yüzde 40’la seçim kazanıyorduk. Ancak kendi elimizle bunu yüzde 50 artı 1 yaptık. İstanbul’da 10 milyon seçmen var. İstanbul seçimleri Türkiye ortalamasını etkiliyor. Seçim kazanmak için artık yüzde 40 almak yetmiyor. En küçük bir yanlış bizi götürür. Bunu düşünerek hareket etmeliyiz”

2-  Şunu hatırımızdan çıkarmamamız lazım. Türkiye ve İslam dünyası hatta ümmet bizden hizmet bekliyor. Bu şuuru kaybetmememiz lazım.

3- Davaya sadakat çok önemli. Ben sadakat ararım. Çünkü her şeyin başı sadakat. Başında da söylediğim gibi en büyük sadakat davaya olan sadakattir.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Erdoğan seçimle ilgili teşhisi yaptı sıra tedavide 18 Nisan 2024 | 2.061 Okunma Erdoğan ne mesajlar verecek Değişim başarılacak mı 17 Nisan 2024 | 1.826 Okunma İsrail ne yapacak... Savaş riski ortadan kalktı mı 16 Nisan 2024 | 832 Okunma Erdoğan AK Parti’de beklenen değişimi gerçekleştirecek mi 15 Nisan 2024 | 3.483 Okunma Yeni siyasi denge ve Erdoğan-Özgür Özel ilişkisi 12 Nisan 2024 | 740 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar