Erdoğan ile Gül bir araya gelecek mi?

1 Mayıs İşçi Bayramı’na rağmen siyaset hız kaybetmedi.AK Parti’de, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın pazar günü İstanbul il kongresinde açıklayacağı, ”manifesto”yu...

1 Mayıs İşçi Bayramı’na rağmen siyaset hız kaybetmedi.

AK Parti’de, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın pazar günü İstanbul il kongresinde açıklayacağı, ”manifesto”yu yetiştirmek üzere hummalı bir çalışma yürütülüyor. Bu arada siyasette o kadar hızlı günler yaşıyoruz ki, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ü bir araya getirmesi beklenen nikâh töreni gündemden düştü. Oysa Abdullah Gül katılırsa çok kritik bir buluşmaya sahne olacak. Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki’nin kızı Zeynep’in düğünü nedeniyle devlet ricali 5 Mayıs Cumartesi günü Kayseri’de olacak. Cumhurbaşkanı adaylığı konusunda yaşanan tartışma nedeniyle Erdoğan ile Gül’ün, Özhaseki’nin kızının nikâh şahitleri olma ihtimali kulisleri hareketlendirdi. Abdullah Gül, Cumhurbaşkanı adayı olmayacağını açıklamıştı ama Erdoğan yönetimine de sert eleştirilerde bulunmuştu. O nedenle Zeynep Özhaseki’nin bu mutlu günü bir anda siyasetin ilgi odağı haline geldi. Erdoğan ile Gül nikâhta bir araya gelse birbirlerine ne diyecekler merak ediyorum. Ama edindiğim bilgilere göre Abdullah Gül, şu ana kadar nikâha katılacağına dair bir teyitte bulunmamış. Bundan sonra katılacağını bildirir mi emin değilim. Cumhurbaşkanı Erdoğan ise katılıyor. Kayseri’de kalacağı yer bile hazırlandı. Ancak Abdullah Gül, Erdoğan’la aynı masada yer almamak için düğüne katılmayacak gibi. Ama katılırsa son dönemlerin en ilginç nikâhı olacağından eminim.

CUMHUR İTTİFAKININ PROTOKOLÜ

Cumhurbaşkanı adayı ve seçim ittifakı için kritik 72 saatin içine girdik. “Cumhur ittifakı”nın protokolü hazırlandı, muhalefetin ittifak protokolüne ise son şekli veriliyor. AK Parti ve MHP’nin ittifak protokolünde cumhur ittifakına neden ihtiyaç duyulduğu anlatılıyor. 15 Temmuz darbe girişimi ve sonrasında yaşanan gelişmeler ile Türkiye’nin beka sorununa vurgu yapılıyor. Cumhur ittifakının protokolü iki liderin imzasıyla cuma günü YSK’ya sunulacak. İttifak protokolüyle BBP’nin AK Parti listelerinden mi yoksa parti amblemiyle mi seçime gireceği netleşmiş olacak. Eğilim BBP’den 5-6 ismin AK Parti listelerinden seçimlere girmesi yönünde.

DEMOKRASİ İTTİFAKININ PROTOKOLÜ

Muhalefet ittifakında ise isim arayışları sürüyor. “Demokrasi ittifakı” ismi ön plana çıkmış durumda. Ama,”huzur ittifakı”nı savunanlar da az değil. Ama milletvekili ittifakında anlaşmaya varıldı. 4 partili bir ittifak olacak. CHP, İYİ Parti, Saadet Partisi ve Demokrat Parti ittifak kararı aldı. Peki listeler nasıl olacak? Her partinin kendi milletvekili listesiyle seçime girmesi öngörülüyor. DP’nin güçlü olduğu yerlerde seçimlere girmesi de ihtimal dâhilinde. Demokrat Parti’nin İYİ Parti listelerinden seçime girme seçeneği ise daha ağır basıyor. Yarın Kılıçdaroğlu, Akşener, Karamollaoğlu ve Gültekin Uysal birlikte ittifak manifestosunu açıklayacaklar.

Demokrasi ittifakının manifestosunda,

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Anketler üzerinden algı operasyonu yapıyorlar 29 Mart 2024 | 1.982 Okunma Kürtlerin ve dindarların sorununu Erdoğan çözdü 28 Mart 2024 | 1.296 Okunma Para kulelerinde oklar İmamoğlu’nu gösteriyor 27 Mart 2024 | 1.871 Okunma Skandalın merkezinde İmamoğlu var 26 Mart 2024 | 3.261 Okunma Akşener ile İmamoğlu ve Yavaş arasındaki savaş büyüyor 25 Mart 2024 | 2.249 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar