Erdoğan ile Bahçeli’nin ittifakı CHP’nin hazırlığı

Yerel seçimlere henüz 8 ay var ama seçim ortamı ısınmaya başladıMHP Lideri Devlet Bahçeli’nin “cumhur ittifakı”nın yerel seçimlerde de sürmesi yönündeki teklifine Cumhurbaşkanı...

Yerel seçimlere henüz 8 ay var ama seçim ortamı ısınmaya başladı

MHP Lideri Devlet Bahçeli’nin “cumhur ittifakı”nın yerel seçimlerde de sürmesi yönündeki teklifine Cumhurbaşkanı Erdoğan güçlü bir şekilde karşılık verdi.

Bahçeli, yaptığı müdahalelerle siyasetin yönünü değiştirebilen bir lider. Bunun için sadece 3 Kasım 2002 seçimlerine Bahçeli sayesinde gittiğimizi, başkanlık sistemine onun önerisi üzerine geçtiğimizi, 24 Haziran’da erken seçim kararının Bahçeli’nin çağrısı üzerine alındığını hatırlatmak yeter.

Yerel seçimlerde ittifak yapılıp yapılmayacağı gizemini koruyordu. Ta ki MHP Lideri’nin 31 Ağustos’ta yaptığı açıklamaya kadar. Bahçeli, “Türkiye’nin beka mücadelesi verdiği dönemde MHP yine uzlaşmalı, sağduyulu duruşunu devam ettirecektir. 24 Haziran’da elde edilen kazanımların 31 Mart’ta yok olmasını arzu etmiyoruz” dedi. Böylece yerel seçimlerde ittifak kapısını aralamış oldu.

MHP ile ittifakı 2023 seçimlerinde de sürdürmekte kararlı olan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bahçeli’nin uzattığı eli geri çevirmedi. Erdoğan, “Doğrusu Sayın Bahçeli’nin bu konudaki yaklaşımı tam nedir bilemiyorum. Biz böyle bir noktada bu işe olumlu yaklaşabiliriz. Milletvekili seçiminde attığımız bir adım var. Böyle bir durumda yerel seçimlerde de böyle bir adımı müşterek olarak atabiliriz. Bunun için arkadaşlarımızın, başta liderler olarak bizlerin oturup konuşmalarında fayda var. Taraflar olumlu bakarsa böyle bir adım niye olmasın, olabilir” diyerek ittifak önerisine destek verdi.

 

AK PARTİ-MHP İTTİFAKINA YEŞİL IŞIK

Erdoğan’ın olumlu karşılık vermesiyle birlikte yeni bir durum oluştu. İlerleyen süreçte iki liderin belirlediği isimler bir araya gelip ittifakın koşullarını belirleyecekler. Siyaseten önemli olan liderlerin iradesiydi. Erdoğan ve Bahçeli ittifaka olumlu yaklaştığı için iş artık ittifakın şekline kaldı. Bu da iki parti heyetleri arasında yapılacak görüşmelerde şekillendirilecek. MHP’nin bugün yapılacak olan MYK toplantısında Bahçeli’nin önerisi biraz daha ete kemiğe bürünmüş olacak.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Irak’la tarihi dönüm noktası 23 Nisan 2024 | 460 Okunma Erdoğan’ın Irak ziyaretinin kodları 22 Nisan 2024 | 2.159 Okunma Erdoğan: ‘Bayrak değişimi yaşanacak’ 19 Nisan 2024 | 7.820 Okunma Erdoğan seçimle ilgili teşhisi yaptı sıra tedavide 18 Nisan 2024 | 2.163 Okunma Erdoğan ne mesajlar verecek Değişim başarılacak mı 17 Nisan 2024 | 1.865 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar