Erdoğan hangi konuda ‘Türkiye’ye teşekkür ettiler’ dedi

Hürriyet Gazetesi Yazarı Abdulkadir Selvi'nin bugünkü (27.07.2022)''Erdoğan hangi konuda ‘Türkiye’ye teşekkür ettiler’ dedi'' başlıklı yazısı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti MYK’da tahıl koridoruyla ilgili önemli bir değerlendirmede bulunuyor. Bunu aktaracağım. Ama öncelikle tahıl koridoruna ilişkin birkaç noktaya değinmek istiyorum.

BM Genel Sekreteri Guterres, Milliyet gazetesinde Deniz Kilislioğlu ile söyleşisinde tahıl koridorunu, “Benzeri görülmemiş bir anlaşma” olarak tanımlamıştı. Guterres bunu, “Savaşan iki taraf ilk kez gıda ve gübre kıtlığı konusunda dünyayı kurtarmak için anlaşma yapıyor” diye izah etmişti.

Guterres, “Türkiye’nin süreçteki varlığı ve kararlılığı olmasaydı bunların hiçbirini başaramazdık” dedi.

ERDOĞAN’IN SÖZLERİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan da, “Tahıl koridoruyla ilgili anlaşma nedeniyle içeriden değil ama dışarıdan birçok devlet başkanı aradı, Türkiye’ye teşekkür ettiler” diyor.

Dikkat edin Erdoğan, “Bana teşekkür ettiler” demiyor. “Türkiye’ye teşekkür ettiler” diyor.

Rusya ile Ukrayna arasında devam eden savaşa rağmen tahıl koridorunun açılması için iki tarafın anlaşması sağlandı, İstanbul’da tahıl merkezi kuruldu, şimdi bu hafta içinde ilk geminin yola çıkması bekleniyor.

ERDOĞAN’IN GÜVENİLİRLİĞİ

Elbette ki bu anlaşmanın yapılmasında Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın liderliği etkili oldu. Erdoğan’ın hem Putin’le hem Zelenski ile konuşabilen bir lider olması ve her iki lider üzerindeki “güven” duygusu etkili oldu. Erdoğan’dan başka liderler de bu role soyundu. Macron gibi. Ama Putin ve Zelenski, Erdoğan’ı güvenilir buldukları için bu anlaşmanın yapılmasına rıza gösterdiler.

MUHALEFET TEŞEKKÜR ETMEDİ

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Erdoğan ile Özel ne konuştular 25 Nisan 2024 | 3.627 Okunma Erdoğan’ın ABD gezisi iptal edildi mi 24 Nisan 2024 | 4.175 Okunma Irak’la tarihi dönüm noktası 23 Nisan 2024 | 496 Okunma Erdoğan’ın Irak ziyaretinin kodları 22 Nisan 2024 | 2.194 Okunma Erdoğan: ‘Bayrak değişimi yaşanacak’ 19 Nisan 2024 | 7.822 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar