Erdoğan Dubai’de seçimler için ne dedi

Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi bu hafta 'Erdoğan Dubai’de seçimler için ne dedi' başlıklı yazısını kaleme aldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Birleşik Arap Emirlikleri ve Mısır gezisini takip ediyorum.

Size bu notları Dubai’den yazıyorum. Siz bu yazıyı okurken biz Mısır’da olacağız. Mısır izlenimlerimi ayrıca yazacağım.

İKİNCİ KEZ DUBAİ’DE

Cumhurbaşkanı Erdoğan’la Dubai’ye kısa sürede ikinci gelişim. 30 Kasım’da İklim Değişikliği Zirvesi için Dubai’deydik. Gazze’de katliam yaşanırken çevre, iklim değişikliği konulu zirve biraz fantastik gelmişti. Ama Erdoğan, Gazze’yi zirvenin ana teması haline getirmeyi başarmıştı. Birleşik Arap Emirlikleri’ne gece yarısı geldik. Dubai’ye göre serin bir hava vardı. Zaten Dubai’ye gelmek için en uygun mevsim.

EMİNE ERDOĞAN’IN KONUŞMASI

Güne Emine Erdoğan Hanımefendi’nin sürdürülebilir kalkınma konulu oturumdaki konuşmasını izleyerek başladık. Emine Erdoğan, “Gazze’deki soykırımı durduramazsak, Ukrayna’dan Yemen’e çatışmaları durduramazsak yaşanabilir bir dünyaya nasıl ulaşacağız?” sorusunu toplantının gündemine taşıdı. 

SALON DOLUYDU

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın konuşma yapacağı otele geçtiğimizde ise salon doluydu. İçeri girmek isteyenlerin bir kısmı dışarıda kaldı. Uluslararası toplantılarda Erdoğan’ın ne diyeceği merak ediliyor. Bir konuşmacı kürsüdeydi, bir anda salonun tamamı ayağa kalktı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın geldiğini anladık.

“MUHTAR BİLE OLAMAZ”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Geleceğin Hükümetlerini Şekillendirmek” temasıyla gerçekleştirilen zirvenin onur konuğuydu.

“Etrafı adeta ateş çemberiyle kuşatılmış olan ülkemizin bugünkü konumuna gelmesi, şüphesiz kolay olmadı” diye söze başladı. Konuşmasını, “Hiçbir zaman ‘dikensiz bir gül bahçesinde’ yürümedik” diye sürdürdü. Siyasi hayatından kesitler paylaştı.

MANŞETLER NE OLDU

Aslında “Muhtar bile olamaz” denilen Erdoğan’ın Cumhurbaşkanı olmasının hikâyesini anlattı. “Hapse girdiğimizde kimi gazeteler ‘Muhtar bile olamaz’ manşetleri atmıştı. Ama biz milletimizin teveccühüyle önce Başbakan, sonra Cumhurbaşkanı sıfatıyla yaklaşık 21 yılı aşkın süredir milletimize hizmetkârlık ediyoruz” diye konuştu. Bu iş manşetlerle olsaydı Erdoğan diye biri olmazdı. Ama bugün Erdoğan var ama o manşeti atanlar yok.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Erdoğan-Özel görüşmesi İmamoğlu’nu rahatsız etti 01 Mayıs 2024 | 1.009 Okunma Erdoğan: ‘50 artı 1 sistemi değişmeli’ 30 Nisan 2024 | 6.650 Okunma Erdoğan, Özel ve Dervişoğlu’ndan beklentiler 29 Nisan 2024 | 1.241 Okunma Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi konuşulacak mı 26 Nisan 2024 | 4.655 Okunma Erdoğan ile Özel ne konuştular 25 Nisan 2024 | 3.671 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar