Erdoğan, Bahçeli ve Akşener’i aradı mı

Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi bu hafta 'Erdoğan, Bahçeli ve Akşener’i aradı mı' başlıklı yazısını kaleme aldı.

12 Ocak Cuma günü 9 şehidimizin haberiyle bir kez daha yüreğimiz yandı.

Bir hafta önce verdiğimiz 12 şehidin acısı dinmeden 9 genç fidanı daha şehit vermek acımızı katladı.

Şehit haberlerinin geldiği saatlerde siyasette görmeyi arzu ettiğimiz bir gelişme yaşandı. Ama bazı çevreler hemen bunun üzerinden bir siyasi mühendislik yapmaya çalıştılar. O gelişme neydi anlatacağım.   

AKŞENER CUMHUR İTTİFAKI’NDA MI

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın MHP Lideri Bahçeli ve İYİ Parti Lideri Meral Akşener’i arayarak saldırı hakkında bilgilendirdiğini ama Özgür Özel’i aramadığını savundular. Hatta “Meral Akşener, Cumhur İttifakı’na dahil oldu” diyenler çıktı.

Oysa Meral Akşener’in 6’lı Masa’da olduğu dönemlerde de bu tür konularda duyarlılık gösterip Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı aradığını çabuk unuttular. Bu olay üzerinden dahi Meral Akşener’i linç etmeye çalıştılar.

GERÇEK NE

Oysa işin gerçek yüzü çok farklıydı. Bir telefonla öğrenilecek kadar yakınlarındaydı. Ama onlar gerçeği öğrenmek yerine algı operasyonu yapmayı tercih ettiler.

Şimdi gelelim işin gerçek yüzüne.

BAHÇELİ VE AKŞENER ARADI

Şehit haberlerinin geldiği gece Bahçeli ve Akşener, saldırı hakkında bilgi almak ve terörle mücadelede desteklerini bildirip, taziyede bulunmak üzere Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı arıyorlar. Yani Erdoğan iki lideri seçerek arayıp bilgilendirmiyor.

Bahçeli ve Akşener arıyor, Cumhurbaşkanı Erdoğan da iki lidere gösterdikleri dayanışma için teşekkür ediyor. Olay hakkında bilgi veriyor. Onların önerilerini dinliyor. Bu işin iktidarı ve muhalefeti mi olur? Bugün görüşmeyeceklerse daha ne zaman görüşecekler? Şehitler hepimizin.

ÖZGÜR ÖZEL NEDEN ARAMADI

Özgür Özel ise Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı aramıyor. Aramadığı için de Cumhurbaşkanı ile görüşemiyor. Bu kadar basit. Bu kadar net.

Keşke Özgür Özel de Cumhurbaşkanı’nı arasaydı. Şehitlerimizin geldiği bir gecede taziyelerini iletse, terörle mücadelede desteğini bildirseydi. Özgür Özel böyle bir günde aramayacak da ne zaman arayacak? Ama aramıyor.

DEM’İ ARADI MI

Özgür Özel, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı aramadığına göre herhalde seçim işbirliği yapacağı PKK’nın siyasi kolu olan DEM Parti’yi aramıştır. Ne de olsa ittifak yapacaklar.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi konuşulacak mı 26 Nisan 2024 | 4.596 Okunma Erdoğan ile Özel ne konuştular 25 Nisan 2024 | 3.658 Okunma Erdoğan’ın ABD gezisi iptal edildi mi 24 Nisan 2024 | 4.190 Okunma Irak’la tarihi dönüm noktası 23 Nisan 2024 | 499 Okunma Erdoğan’ın Irak ziyaretinin kodları 22 Nisan 2024 | 2.199 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar