Emine Erdoğan’dan insani diplomasi

Hürriyet Gazetesi Yazarı Abdulkadir Selvi’nin bugünkü (20.04.2022)''Emine Erdoğan’dan insani diplomasi’’ başlıklı yazısı.

Atari oyunu oynanmıyor. Ukrayna’da savaş oluyor.

Savaşta en büyük acıyı kadınlar ve çocuklar çekiyor.

Putin’in ayrı bir hesabı var. Zelenski’nin, Biden’ın hesapları ise başka başka.

Tam da bu ortamda Türkiye’nin barış çabaları daha büyük önem arz ediyor.

Anne yüreğini ortaya koyuyor.

Ukrayna Savaşı’nda kadınların, çocukların yaşadığı acılara dikkat çekiyor.

Emine Erdoğan Hanımefendi Myanmar’da açlık ve ölüm tehlikesi ile karşı karşıya olan Arakan Müslümanlarına yardım götürmüştü. Emine Erdoğan’ın ziyaretiyle Arakan Müslümanlarının dramı dünya gündemine taşınmıştı.

Emine Hanım şimdi de savaş mağduru Ukraynalı çocukların yanında. Sadece anne yüreğini, kadın duyarlılığını ortaya koymuyor. Türkiye Cumhuriyeti’nin First Lady’si olarak bu dramı dünya gündemine taşıyor.

Emine Erdoğan, Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski’nin eşi Olena’nın gönderdiği bir mektup üzerine harekete geçip Ukraynalı yetim çocukların Türkiye’de misafir edilmesini sağlamıştı. 772 Ukraynalı yetim çocuk Türkiye’de misafir ediliyor

Emine Erdoğan Hanımefendi’nin, Yurtdışı Türkler ve Akraba Toplulukları Başkanlığı tarafından Türkiye’de misafir edilen savaş mağduru Ukraynalı çocuklarla iftar programındaydım. Çocukların ağırlığını Kırımlı çocuklar oluşturuyordu. O kadar masumlardı ki.

Daha birkaç ay önce evlerinin bahçesinde oynayan, sıcak yataklarında uyuyan çocuklar şimdi başka ülkelerde sığınmacı durumundaydılar.

BENİ ANNENİZ OLARAK KABUL EDİN

Emine Erdoğan çocuklara, “Burada kendi evinizde, kendi yuvanızdasınız. Her ihtiyacınızda, sorunlarınızın çözümünde tüm gücümüzle yanınızdayız” diye seslendi.

Emine Erdoğan, çocukların gözlerinin içine bakarak konuştu. “Sizleri torunlarımdan ayırmıyorum. Siz de beni bir anneniz, büyükanneniz kabul edin. Sizler her şeyin en iyisini hak ediyorsunuz. Mutlu olmanız, kurduğunuz hayallerin gerçek olması için size daima destek olacağım” dedi.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Erdoğan’ın Irak ziyaretinin kodları 22 Nisan 2024 | 2.092 Okunma Erdoğan: ‘Bayrak değişimi yaşanacak’ 19 Nisan 2024 | 7.711 Okunma Erdoğan seçimle ilgili teşhisi yaptı sıra tedavide 18 Nisan 2024 | 2.150 Okunma Erdoğan ne mesajlar verecek Değişim başarılacak mı 17 Nisan 2024 | 1.852 Okunma İsrail ne yapacak... Savaş riski ortadan kalktı mı 16 Nisan 2024 | 836 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar