Elinde kan var

15 Temmuz darbe gecesinin sabahıydı. Gece boyunca CNN Türk’te darbe karşıtı yayınlar yapmış, Cumhurbaşkanı Erdoğan’la FaceTime’dan canlı bağlantıyı gerçekleştirmiş...

Gece boyunca CNN Türk’te darbe karşıtı yayınlar yapmış, Cumhurbaşkanı Erdoğan’la FaceTime’dan canlı bağlantıyı gerçekleştirmiş, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi önünde toplanan vatandaşlarımızın, Jandarma Genel Komutanlığı’nın yanındaki köprünün bombalandığı sırada az ötedeki Hürriyet binasında bomba sesleri arasında yazımı yetiştirmeye çalışmıştım.

Tankların ezdiği araçların, Meclis’in kapısını tutmuş olan tankların arasından geçip Çankaya’ya ulaştım. Başbakan Binali Yıldırım, Çankaya Köşkü’ne gelmişti.

Bakanlar, milletvekilleri, Genelkurmay Başkanı Akar Başbakan’ın yanındaydı. İçeri girmek mümkün olmadı. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Şaban Dişli ise gözlerden uzak bir köşede bir askerle konuşuyordu. Bir ara salonda yürümeye başladılar. “Bu asker kim?” diye sordum. Doyurucu bir cevap alamadım. Bir süre sonra asker ortadan kayboldu. O zaman “Şaban Dişli’nin kardeşiymiş, gözaltına alındı” denildi. Bir yanda Erdoğan’ın yakın ekibinden Şaban Dişli, diğer yanda Erdoğan’ı devirecek darbeye karışan Mehmet Dişli... Küçük dilimi yutacak gibi oldum.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Erdoğan ile Özel ne konuştular 25 Nisan 2024 | 3.477 Okunma Erdoğan’ın ABD gezisi iptal edildi mi 24 Nisan 2024 | 4.166 Okunma Irak’la tarihi dönüm noktası 23 Nisan 2024 | 495 Okunma Erdoğan’ın Irak ziyaretinin kodları 22 Nisan 2024 | 2.194 Okunma Erdoğan: ‘Bayrak değişimi yaşanacak’ 19 Nisan 2024 | 7.822 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar