Ekonominin patronu kim olacak?

Başbakan Davutoğlu açıkladı.Yeni hükümette, “Mini kabine” şeklinde üç ayrı yapılanmaya gidilecek.Bu bir anlamda sistem değişikliğine işaret ediyor.Hangi başlıklar altında, ”Mini...

Başbakan Davutoğlu açıkladı.
Yeni hükümette, “Mini kabine” şeklinde üç ayrı yapılanmaya gidilecek.
Bu bir anlamda sistem değişikliğine işaret ediyor.
Hangi başlıklar altında, ”Mini kabine” oluşturulacak.
1-Ekonomi
2-Güvenlik
3-Reformlar
Yeni bir durumla karşı karşıyayız. Ancak bunun küçük bir provası daha önce yapılmıştı.
Başbakan, güvenlikle ilgili doğrudan kendisine bağlı bir birim oluşturmuştu.
MGK'dan farklı bir yapılanma.
Başbakan'ın başkanlığında yapılan güvenlik toplantısına ilgili bakanlarla birlikte istihbarat birimleri, askerler ve bürokratlar katılıyor.
Güvenlikle ilgili konuların bizzat Başbakan'ın başkanlığında ele alınıp, takibinin Başbakan düzeyinde yapılmasının ayrı bir önemi vardı.
Başbakan, güvenlik konusunda sağlanan bu başarıyı şimdi ekonomi ve reformlara taşımayı hedefliyor.
Yeni bir sistem bu.
Sadece ekonomiyle ilgili gelişmeler takip edilmeyecek, dünya ekonomisinin nereye gittiği sorusuna cevap aranacak, uzun soluklu perspektif geliştirilecek.
Başbakan, ekonomiyle ilgili düşündüğü yeni yapılanmayı şöyle anlattı: ”Hükümeti kurduktan sonra mini kabine şeklinde bir mekanizma düşünüyorum. Birisi, ekonomi alanında, yani ilgili bakanların ve bürokratların katılıp, dünya ekonomisindeki gelişmeleri ve Türkiye'ye yansımalarını konuşabileceğimiz bir yapı. Geçen sene bunu bir iki kere yaptık.”

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi konuşulacak mı 26 Nisan 2024 | 3.217 Okunma Erdoğan ile Özel ne konuştular 25 Nisan 2024 | 3.641 Okunma Erdoğan’ın ABD gezisi iptal edildi mi 24 Nisan 2024 | 4.180 Okunma Irak’la tarihi dönüm noktası 23 Nisan 2024 | 496 Okunma Erdoğan’ın Irak ziyaretinin kodları 22 Nisan 2024 | 2.194 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar