Dünya Kupası’ndan Sisi ve sınır ötesi operasyon kulisleri

Hürriyet Gazetesi Yazarı Abdulkadir Selvi'nin bugünkü (21.11.2022)'' Dünya Kupası’ndan Sisi ve sınır ötesi operasyon kulisleri'' başlıklı yazısı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’la birlikte Dünya Kupası için Katar gezisine davet edildiğimde bir yandan da PKK’ya yönelik Pençe Kılıç Operasyonu’nu takip ediyordum.

O nedenle Katar gezisi için İstanbul Atatürk Havalimanı’nın Şeref Salonu’nda Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar’ı ve Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nu görünce dünya kupasını kazanmış gibi sevindim.


AKAR UYUMAMIŞTI

Ama Hulusi Akar selam vermekle yetindi. Belli ki harekâta ilişkin konuşmak istemiyordu ama operasyonu yönettiği için yüzünden sabaha kadar uyumadığı belliydi. Heyette Hulusi Akar’ı görenler tebriklerini iletti. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu da harekâta ilişkin açıklama yapmaktan kaçındı. Ama harekâta ilişkin hazırlıkların kısa bir sürede yapılmadığı izlenimi edindim.

TALİMAT NE ZAMAN?

Cumhurbaşkanı Erdoğan G-20 Zirvesi için Endonezya’ya hareket etmeden birkaç saat önce İstiklal Caddesi’nde saldırı meydana gelmişti. Erdoğan Endonezya’ya hareket etmeden operasyon talimatını vermiş. Gezi dönüşü harekât planı hakkında son bilgileri alıp “Girin” talimatını vermiş.

KARA HAREKÂTI

Bir yetkiliye, “Hava harekâtının arkasından kara harekâtı gelecek mi?” diye sordum. Onayladı. Ama tabii ki bu durumlarda zaman verilmez.

DÜNYA KUPASINDA 

Aklımız Pençe Kılıç Operasyonu’nda, Dünya Kupası’nın açılış maçını izlemek üzere Katar’a uçtuk. Katar’da her şey durmuş, zaman Dünya Kupası’na ayarlanmış. Dünya Kupası için Katar’ın başkenti Doha’da 7 tane stadyum yapılmış. Her biri farklı bir mimari ile. Futbol topu şeklindeki stadyum ilgimi çekti. Geniş yollar açılmış statlara ulaşmak için. Trafik maç saatlerine göre düzenlenmiş. Doha’da Dünya Kupası’nın verdiği bir gerilim var ama kaos ortamı görmedim. Cumhurbaşkanı’nın konvoyunda olunca stadyumun kapısına kadar araçlarımızla girdik. Resmi heyette olmamıza rağmen FIFA’nın tüm kurallarına uygun hareket ettik. Çünkü Katar yönetimi FIFA kurallarını çok disiplinli bir şekilde uyguluyordu. Stadyuma 12 No’lu kapıdan giriş yaptık. FIFA’nın düzenlediği Hayya kartlarımızın barkodunu okutarak girdik. Dünya Kupası’nın açılış maçını CNN TÜRK Anahaber spikeri Fulya Kalfa ile 12’nci ve 13’üncü koltuklarda birlikte izledik. Tabii FIFA uygulamasıyla indirdiğim biletlerin barkodunu okutarak geçmek suretiyle.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İsrail ne yapacak... Savaş riski ortadan kalktı mı 16 Nisan 2024 | 805 Okunma Erdoğan AK Parti’de beklenen değişimi gerçekleştirecek mi 15 Nisan 2024 | 3.271 Okunma Yeni siyasi denge ve Erdoğan-Özgür Özel ilişkisi 12 Nisan 2024 | 711 Okunma Bu kez anketten farklı sonuçlar çıktı 11 Nisan 2024 | 1.955 Okunma Özgür Özel İmamoğlu’nu rahatsız Yavaş’ı mutlu etti mi 10 Nisan 2024 | 731 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar